Bika masina

Új merevlemez/NAS a Buffalótól

A Buffalo Technologies újonnan bemutatott készüléke egyaránt használható mezei vincseszeterként, vagy hálózati fájlszerverként.

2008.10.27 18:43koac, ma.hu

A Buffalo bemutatta legújabb készülékét, mely a DriveStation 2Share nevet kapta a keresztségben. A készülék különlegessége, hogy egyrészt egy szimpla külső merevlemezként is használhatjuk, másrészt akár hálózatra is köthetjük, hogy több gép között oszthassuk meg adatainkat. A 2Share három különböző méretben elérhető, melyek a következőek: 500 GB, 640 GB illetve 1 TB. Ezek mindegyike 1 vagy 2 3.5 hüvelykes 7.200 rpm-es Satás lemezt használ. A készülékek a számítógépünkhöz USB 2.0-án, míg az internetre Etherneten keresztül kapcsolódnak.

A Buffalo elmondása szerint az eszközöket egy „TurboUSB” funkcióval is ellátták, mely állítólag 37%-al meggyorsítja az adatforgalmat a 2Share valamint egy Mac, vagy egy windows-os masina között. A Secure Lock szoftver pedig az adatok védelmében lesz segítségünkre.

A készülék máris megvásárolható. Az 500 gigás modell 137, a 640-es 148, míg az 1 terás 205 dollárba kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.