Scholar

Ingyenes személyes szakmai honlapot igényelhetnek a Semmelweis Egyetem munkatársai

Az egyetemi arculathoz illeszkedő honlaprendszer a nemzetközi online tudományos kommunikációban már jól bejáratott "Scholar" projektnevet kapta.

2015.06.13 14:58MTI

Személyes szakmai honlapot igényelhetnek az egyetemi honlaprendszer keretében a Semmelweis Egyetem kutatói, oktatói és más munkatársai. Az egyetemi arculathoz illeszkedő honlaprendszer a nemzetközi online tudományos kommunikációban már jól bejáratott "Scholar" projektnevet kapta.

Az egyetem honlapja szerint az új rendszerrel olyan megoldást igyekeztek keresni, amely bár központilag biztosított, mégis szabadságot ad a felhasználóknak a saját honlap tartalmának szerkesztésében, strukturálásában, könnyen használható és igény esetén több nyelven is elérhető.

A Semmelweis Scholar honlaprendszerben létrehozott személyes szakmai weboldalak alapvetően a munkatársak egyetemi tevékenységével, tudományos, szakmai eredményeivel összefüggő információk közlésére, valamint az együttműködések kialakításához a kapcsolatfelvétel könnyítésére szolgálnak.

A személyes honlap csak regisztrált felhasználó veheti igénybe az egyetemi e-mail címe alapján, az űrlap kitöltése, majd a rendszeradminisztrátorok jóváhagyása után élesedik a honlap és kezdődhet meg a tartalomfeltöltő munka.

A kialakított megoldásnak számos előnye van: amellett, hogy a kutatók, oktatók, egyetemi munkatársak egységes és a trendeknek megfelelő honlappal jelenhetnek meg a világhálón, megerősödhet az egyetemi kutatások kommunikációja, könnyebbé válhat a kapcsolatfelvétel a külföldi kutatópartnerekkel, és mindemellett a rendszer ingyenes a munkatársak számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.