Norton 2009

A Symantec megjelenteti eddigi leggyorsabb Norton biztonsági termékeit

A Norton 2009 termékek erőforrás-kímélők, gyorsak, megbízhatóak és a felhasználók ingyenes e-mailes segítséget is kérhetnek.

2008.10.03 08:08Gábor

A Symantec, Corp. (NASDAQ: SYMC) megjelentette Európában, a Közel-Keleten és Afrikában a Norton Internet Security 2009-et és a Norton AntiVirus 2009-et. A 2009-es szoftverek elődjeiknél független szakértők szerint gyorsabbak, hatékonyabbak és nagyobb teljesítményűek. A Norton Internet Security kevesebb mint egy perc alatt telepíthető és alig 7 MB memóriát foglal. A kereső moduloktól a kezelőfelületig a Norton biztonsági szoftverek jószerével minden részét érinti a több mint háromszáz hasznos változtatás.

Erőforrás-kímélő

Az alkalmazások sebességét szem előtt tartva újratervezett Norton 2009 teljesítménye jelentősen javult. Az optimalizált processzorkezelés mellett további újítások százait tartalmazza: A közösségi információk felhasználásával működő Insight eljárással jelentősen csökkenthető a víruskeresés során átvizsgálandó fájlok száma anélkül, hogy ez a biztonság rovására menne. A Pulse Updates az AV-Test jelentése szerint bármely versenytárs megoldásánál gyorsabban, 5-15 percenként képes elvégezni a legújabb frissítéseket.

A PassMark Software független laboratórium kapott megbízást arra, hogy meghatározza a Symantec és a fő védelmi szoftvergyártók teljesítményre vonatkozó legfontosabb mérőszámokat. A jelentés főbb megállapításai: A Norton Internet Security mindössze 52 másodperc alatt telepíthető, valamint a Norton Internet Security 2009 7 MB-nál kevesebb memóriát foglal, illetve a Norton Internet Security 2009 mindössze 33 másodperc alatt végez a gyorsellenőrzéssel .

Átfogó védelem

A Norton 2009 része a Norton Protection System, amely több szinten, egymással összehangoltan működő, a veszélyeket már hatásuk kifejtése előtt megállító eljárásokból áll. A Norton Protection System mind a Firefox, mind az IE böngészőt védi, megóvja a felhasználót a webes támadásoktól.

Az AV-Test a Norton Internet Security 2009 bétaváltozatát 33 más, ismert programcsomag és víruskereső mellett vizsgálta. A jelentés fő megállapításai szerint a Norton Internet Security 2009 bétája a lista élére került, mert a kártékony szoftverek 98 százalékát észleli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.