Nyakunkon a MWC 2015

Új LG okostelefonok a középkategóriában

Eddig a csúcskategória kiváltsága volt, most közepes árszinten is megjelenik az ívelt kialakítás és a gesztusvezérelt funkcionalitás.

2015.02.25 13:00ma.hu
Forrás: LG

Középkategóriás mobiltelefon-palettát mutat be az LG Electronics a Mobile World Congress (MWC) 2015 szakmai kiállításon. A négy új készülék, a Magna, a Spirit, a Leon és a Joy néven futó telefonok a készülékre szabott hardvert ötvözik az LG-telefonok prémium megjelenésével. A Magna és a Spirit enyhén ívelt kijelzője pedig egy 3 ezer milliméteres sugarú körívbe illik.

A négy modell kétféle, LTE- és 3G-képes verzióban lesz elérhető. Mindez összhangban van az LG azon stratégiájával, amely szerint a szélesebb vásárlói körnek szánt készülékek szegmensében az eltérő hálózati igényekre tervezett termékekkel bővítené jelenlétét a vállalat. A kétfajta verzió megjelenése ugyanakkor gyakorlatilag azonos lesz: különbséget csupán az jelent majd, hogy az LTE-modellek fémes, a 3G-s készülékek pedig mintázott műanyag hátlappal kerülnek a piacra.

Az LG Magna 5 inch-es in-cell touch kijelzővel és négymagos processzorral érkezik. Az in-cell touch technológia használatával a telefonok mérete kisebb hatást kelt, ez a megoldás az adott méretű készüléken a lehető legnagyobb megjelenítési felület kialakítását teszi lehetővé, hiszen a kijelző keretét a minimálisra csökkentik. Gyorsabban reagál az érintésre, illetve szabadtéri fényviszonyok között jobb megjelenítést és élesebb képet garantál. A 8 megapixeles fő és 5 megapixeles előlapi kamerának köszönhetően jó minőségű szelfik készíthetők vele. 2540 mAh-s cserélhető akkumulátora erős használat mellett is egész napos rendelkezésre állást biztosít. A Spirit ettől kijelzőméretben tér el: ez a modellnek 4,7 inch-es átmérővel rendelkezik.

Az LG Leon - amelynek "névadója" a latin oroszlán szó - 4,5 inch-es kijelzővel egy kompakt méretű telefon. A most piacra kerülő paletta legkisebb tagjaként pedig az LG Joy 4 inch-es kijelzővel kínál szórakozást - egy szinte bármilyen zsebben elférő telefon formájában.

Az LG középkategóriás okostelefon portfóliója sokak számára teszi elérhetővé azt a felhasználói élményt, amik korábban csak a prémium termékeket jellemezték. A szelfikészítést például a Gesture Shot teszi gyerekjátékká, segítségével ugyanis egy egyszerű kézmozdulattal indítható a 3 másodperces önkioldó. A technológia a folyamatos fejlesztések révén akár másfél méterről felismeri a mozdulatot, ez pedig megfelel a legelterjedtebb szelfibotok hosszának. Az LG G Flex2 ívelt okostelefonon korábban debütált Glance View funkció lényege pedig, hogy a felhasználó a legfontosabb információkat - az órát, a beérkezett üzeneteket vagy éppen a nem fogadott hívások listáját - egy egyszerű ujjmozdulattal, azaz lefelé húzással elérheti a telefon kijelzőjén, akkor is, ha az éppen kikapcsolt állapotban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.