Canon EOS 5D Mark II

A huszonegy megapixeles szörnyeteg

A rendes, zaftos, mindenre kiterjedő pletykák még igazán el sem terjedhettek rendesen a neten, a Canon szinte rögvest bejelentette az 5D frissítését.

2008.09.17 19:56Z., ma.hu

Végre hivatalossá vált az EOS 5D Mark II létezése. A full-fram rendszerrel dolgozó váz a 2005-ben bevezetett modellt cseréli le. Ebben a gépben 24 x 36 mm-es 21 megapixeles CMOS érzékelő kapott helyet, és ellátták egy DIGIC 4 processzorral, ami 14 bites analóg-digitális átalakítóval is bír.

Meglepő, de igaz: most már a DSLR-ek is képesek videót rögzíteni. A sort a Nikon kezdte el a D90-nel, amely 720p-s videókat tud felvenni. A Canon még ennél is jobban teljesít: full HD felbontásban képes rögzíteni. A gép ISO tartománya 50 és 25.600 között változtatható, az autófókusz 15 pontos (9 választható AF ponttal), a 3 hüvelykes élőképes LCD pedig négyszer akkora, mint az eredeti 5D-n volt.

Sorozatokat 3,9 FPS-ses sebességgel készíthetünk, és ha JPG-ben lövünk, akkor addig nyomhatjuk az exponáló gombot, ameddig be nem telik a kártya. Említeni sem kéne, annyira természetes, hogy a gép a Canon bármelyik EF lencséjét tudja használni. A videórögzítés felső határa 4 giga, ami 12 perces full HD mozit vagy 24 perces VGA felbontású filmet takar. A fényképezőgéphez még külső sztereó mikrofon is csatlakoztatható.

A gép novemberben kerül a boltokba (Amerikában), az ára 2700 dollár, ha a gépet kitobjektívvel (Canon 24-105mm f/4L IS USM) kívánjuk megvásárolni, akkor 3500 dollárnyi mélységig kell zakónk belső zsebében leásnunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.