Ebookot az Adobétól

Az Adobe új szerver technológiával indítja útjára az elektronikus könyv (eBook) terjesztést

A vezető kiadók és terjesztők az új Adobe Content Server 4 szoftver segítségével biztosítják a digitális tartalmak védelmét.

2008.09.12 09:09szoftver.hu

A Content Server 4 egy új szerver szoftver szolgáltatás, amelynek segítségével az Adobe Digital Editions szoftver formátuma alá letölthető elektronikus könyvek (eBook) másolásvédetté tehetők. (Az Adobe Digital Editions az Adobe ingyenes kliens szoftvere, melyet az elektronikus könyvek megvásárlására, rendezésére és olvasására hoztak létre.)

A több mint harminc nemzetközi iparági partnerrel együttműködésben fejlesztett Adobe Content Server 4 használatával a kiadók, terjesztők, könyvtárak és egyéb elosztók több százezer eladásra vagy kölcsönzésre szánt könyvet képesek kezelni. A digitális olvasás élménye, az Adobe Digital Editions szoftvernek köszönhetően mind a Microsoft Windows, mind a Macintosh rendszereken, valamint a Sony Reader Digital Book termékéhez hasonló új platformokon is egyre szélesebb körben népszerű.

A kiadói iparág az Adobe Content Server 4 szoftver használatával egyszerre képes biztosítani az elektronikus könyvek (eBook) vásárlói által igényelt szolgáltatásokat és az értékes szerzői jogok védelmét. Az új szerver szoftver támogatja a PDF (Portable Document Format) és az EPUB fájl formátumokat. Utóbbi egy XML nyelv alapú iparági szabvány, melyet széleskörű kiadói háttér és az amerikai könyvkiadók szövetsége (Association of American Publishers) támogat.

A támogatott EPUB formátum használatával a könyvkiadók, könyvtárak és tartalomösszegzők biztonságosan tudják továbbítani a továbbcsatornázható (reflowable) digitális tartalmakat a hordozható készülékek kisebb képernyőire. A könyvkiadók az Adobe InDesign CS3 szoftverének segítségével könnyedén előkészíthetik a tartalmakat az EPUB és a PDF formátumok bármelyikébe. Az Adobe Content Server 4 szoftverével jelentősen javítható a fájlbiztonság színvonala, illetve a rugalmas hozzáférés, valamint a kereskedelmi és könyvtári kölcsönzési támogatás minősége is, amely közvetlen előnyt jelent az összegzőknek, az internetes terjesztőknek és az elektronikus könyv tartalmak kiadóinak is a másolásvédelmen keresztül.

Az elektronikus könyvek fájljai elhelyezhetőek már meglévő internetes infrastruktúrákba és üzleti folyamatokba, tökéletes kapcsolódást biztosítva média szerverekkel, adatbázisokkal és elektronikus kereskedelmi rendszerekkel. Az Adobe Content Server 4 szoftver tökéletesen kompatibilis az Adobe Digital Editions 1.6 szoftverrel, amely utóbbi ingyenes, egyszerű alkalmazás asztali számítógépre, és segítségével a felhasználó könnyen kezelhető, az Adobe Flash szoftverrel létrehozott felhasználói felületen rendezhet és olvashat dokumentumokat és gazdag, interaktív tartalmakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.