A helyreállítás több napot vehet igénybe

Kábellopás - Kispest egy részén nincs telefonszolgáltatás

Péntekre virradóra Budapest XIX. kerületében lopás miatt megrongálódott huszonegy távközlési törzskábel, emiatt Kispesten több mint tízezer előfizető átmenetileg elérhetetlenné vált - közölte a társaság az MTI-vel. A rendőrség elfogott két feltételezett kábeltolvajt, harmadik társukat még keresik.

2008.09.05 13:10MTI

A szolgáltatások teljes helyreállítása várhatóan több napot vesz igénybe. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményben tudatta, hogy hajnali fél kettőkor a Budapest IX. kerületében, a Határ úti villamos remíz mögötti erdős területen ismeretlenek az egyik távközlési szolgáltató tulajdonában levő három akna fedelét leemelték és az ott futó kábelek nagy részét elvágták, kiemelték az aknából és összedarabolták. Ezzel a tettesek jelentős kárt okoztak - tartalmazza a közlemény.

Az elkövetők a helyszínről elmenekültek, miután a kiérkező kerületi járőrök megzavarták őket. A helyszín közelében a rendőrök elfogták és előállították az egyik gyanúsítottat, egy 33 éves budapesti lakost. A nyomozók beazonosítottak további két embert, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. Közülük az egyiket, egy 42 éves férfit a délelőtt folyamán elfogták. A két elfogott gyanúsítottat őrizetbe vették, a harmadikat még keresik. Az ügyben lopás bűntett miatt indult eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.