Felhőalapú funkciókra tervezett

Toshiba laptop kifordítható kijelzővel

A Satellite Radius 11 akár 5 üzemmódban is használható, így sokféle igénynek megfelel.

2014.09.08 09:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Az ötféle üzemmód és az érintésvezérlés révén a Windows 8.1 alapú Satellite Radius 11 kiválóan használható a különböző helyzetekben is. Laptop módban a billentyűzet és a portok segítségével dokumentumokat készíthetünk és menthetünk a csatlakoztatott háttértárolóra, míg a kijelzőt a beépített, akár 360 fokban is elforgatható zsanér segítségével kihajthatjuk, kényelmesebbé téve így a böngészést vagy videózást. Ha a laptopot 180 foknál nagyobb szögben kihajtjuk, a rendszer a beépített billentyűzetet kikapcsolja, így az sem okoz gondot, ha menet közben valamelyik gombot véletlenül lenyomnánk. A "Közönség" üzemmódban nem kell kezünkben tartanunk a laptopot: mivel a hangszórók felfelé állnak, a közönség mindent lát és hall. A "Prezentációs" mód olyankor a optimális ha szűkebb helyen, például egy repülőgép fedélzetén vagy autóban szeretnénk videózni. Végezetül az "Asztali" mód lehetővé teszi, hogy a kettős pánt révén a laptop teljes síkban fekhessen el, így nagyobb közönségnek is megoszthatunk tartalmakat.

A Satellite CL10-B kedvező árú notebook, a Windows 8.1 Bing keresővel ellátott változatával érkezik. A csomagban 100 GB OneDrive felhőalapú tárhelyet is kapunk, így dokumentumainkat, fotóinkat, videóinkat biztonságos helyen tárolhatjuk. Fájljainkhoz ráadásul szinte bárhonnan és bármikor hozzáférhetünk abban az esetben is, ha a laptop megsérülne vagy ellopnák azt. A Satellite CL10-B segítségével a Microsoft Office Online változatát is használhatjuk, így webes felületről kezelhetjük Microsoft Excel, Word, PowerPoint vagy OneNote dokumentumainkat, míg az Outlook alkalmazás révén e-mailjeinket, kontaktjainkat és naptárunkat is. A Windows 8.1 Bing keresővel ellátott változatának beépített programjai pedig internetkapcsolat nélkül működnek.

Forrás: Toshiba

Mindkét új laptop, a Satellite Radius 11 és a CL10-B is könnyű: az alapmodell tömege 1,1 kg. Az elegáns, szatén arany készülékház bárhol jól mutat. A tízujjas érintésvezérlés mellett az operációs rendszert a keret nélküli, szigetes billentyűzettel és a nagy érintőlappal is kényelmesen kezelhetjük.

A mindkét változatba beépített legújabb Intel Celeron, illetve a Satellite Radius 11 modellhez választható Intel Pentium processzorok révén hétköznapi feladatainkat könnyedén elvégezhetjük, továbbá az Intel HD Graphics grafikus egység és az Intel Burst Technology 2.0 gazdaságosabb és zökkenőmentes működést eredményez. A Satellite Radius 11 modellt 500 GB merevlemezes meghajtóval látták el, akár 4 GB memória mellett. A Satellite CL10-B változatot úgy tervezték, hogy dokumentumainkat egyszerűen tárolhassuk felhőalapú tárhelyünkön: a laptopban 32 GB eMMC tárhely és 2 GB RAM található. A gyors rendszerbetöltés és az online kapcsolódás lehetővé teszi, hogy a Satellite Radius 11 és a Satellite CL10-B modellt is problémamentesen használhassuk, akár egy PC-t. Mindkét változatba beépített prizmatikus akkumulátor került.

A beépített, teljes méretű portoknak (1 darab USB 3.0 és 1 darab USB 2.0 szabványú) köszönhetően az adatok megosztása egyszerű. A laptopot a beépített HDMI kimenetre csatlakoztatott nagy kijelzőn is megtekinthetjük. Az eszközeink közötti adatmozgást a beépített SD/SDHC kártyaolvasó is segíti.

A beépített mikrofonnal is felszerelt HD webkamera ideális konferenciabeszélgetésekhez, de baráti vagy családi csevegésekhez is. A DTS Sound hangzásjavítással ellátott sztereó hangszórók kiegészítik a HD kijelző kínálta látványt.

A Toshiba Satellite Radius 11 és Satellite CL10-B modellek 2014. negyedik negyedévében kerülnek az európai boltokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.