A legenergiahatékonyabb Intel Core processzor

Processzor hűtőventilátor nélkül?

Az új Core M lehetővé teszi a 2 az 1-ben készülékek papírvékony, hűtőventilátor nélküli kialakítását az esztétikai megjelenés, a teljesítmény és az akkumulátor élettartamának optimális egyensúlya mellett.

2014.09.05 19:15Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Az új Intel processzort kifejezetten úgy tervezték meg, hogy nagy teljesítményt nyújtson a legvékonyabb, hűtőventilátor nélküli ultramobil készülékekhez. Mindezt úgy, hogy akár kétszeres üzemidőt is garantálhat egy négyéves rendszerrel összehasonlítva. Emellett akár 50 százalékkal nagyobb teljesítményt és 40 százalékkal jobb grafikai teljesítményt is biztosíthat a korábbi 4. generációs Core processzorokhoz képest. Az idősebb PC-kel rendelkező felhasználók jelentős teljesítményjavulást fognak tapasztalni. Az Intel Core M akár kétszer jobb számítási teljesítményt és akár hétszer jobb grafikai teljesítményt is nyújthat mondjuk egy négyéves PC-hez viszonyítva.

Az Intel Core M processzor többféle verzióban is kapható: az akár 2 GHz-es Intel Core M-5Y10/5Y10a processzorok és az akár 2,6 GHz-es Intel Core M-5Y70 processzor egyaránt elérhető lesz. A Core M-5Y70 a legnagyobb teljesítményű Core M processzor, amely szintén kapható az Intel vPro technológiáját használó, az adatok védelmét, a felhasználók beazonosítását és a hálózati hozzáférés megkönnyítését szolgáló beépített biztonsági funkciókat is tartalmazó üzleti 2 az 1-ben készülékekben.

Az Intel Core M platform további jellemzői között találjuk a csúcsminőségű audio támogatást, az Intel Wireless Display 5.0-t és az Intel második generációs 802.11ac termékeit, valamint képes lesz támogatni az Intel WiGig vezeték nélküli dokkoló funkcióját is.

Üzemidő
Az Intel, 2013-ban a vállalat történetében soha nem látott mértékű üzemidő-javulást tud felmutatni. Az Intel új processzor és platform csökkentett energiaigénye révén több mint nyolcórányi videólejátszásra is képes, amely akár 20 százalékos (1,7 óra) üzemidő-javulást jelent az előző generációs Intel Core processzorhoz képest, és kétszer hosszabb üzemidőt egy átlagos négyéves PC-hez viszonyítva.



A lapka 50 százalékkal kisebb helyet foglal el, és 4,5 watt teljesítményen hatvan százalékkal kevesebb hőenergiát termel, mint az előző generációs eszközök. Ez lehetővé teszi az OEM készülékgyártók számára, hogy kecses, hűtőventilátor nélküli, 9 mm-nél vékonyabb berendezéseket tervezzenek - ez vékonyabb, mint egy AAA típusú akkumulátor vagy a ma kapható legvékonyabb laptopok. Az OEM gyártók már több mint húsz Intel Core M processzor-alapú termék kifejlesztésén dolgoznak jelenleg is. Az Intel Core M processzorra épülő első rendszerek a karácsonyi időszakban kerülnek az áruházak polcaira.

Az Intel bejelentette, hogy az Intel Core M processzorra épülő készülékek szélesebb választéka 2015 első félévére várható.

"Konfliktusmentes" processzor
Az Intel Core M egy "konfliktusmentes" környezetből származó ásványokból készült termék, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz olyan anyagokat (ón, tantál, volfrám, illetve arany), amelyek közvetlenül vagy közvetve fegyveres csoportok finanszírozását vagy javát szolgálnák a Kongói Demokratikus Köztársaságban és a környező országokban.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.