RSA

Harc az adatvesztés ellen

A vezető elemző cég a vezetői négyzetbe pozícionálta az RSA-t (az EMC biztonsági részlegét) a tartalomfigyelés, tartalomszűrés és adatvesztés-védelem területén

2008.08.21 13:49ma.hu

Az RSA, az EMC (NYSE: EMC) biztonsági részlege ma arról számolt be, hogy a Gartner elemző cég 2008-as mágikus négyzetében a tartalomszűrés, tartalomfigyelés és adatvesztés-védelem területén a vezetői négyzetbe pozícionálta a céget, mégpedig az RSA Data Loss Prevention (DLP) termékcsomag jövőképének teljessége és megvalósítási képesség alapján. Az értékelés a 2008. júniusi jelentésben jelent meg Eric Ouellet és Paul Proctor tollából, „Magic Quadrant for Content Monitoring and Filtering and Data Loss Prevention” címmel

A Gartner meghatározása szerint az adatvesztés ellen védelmet nyújtó eszközök „az érzékeny vállalati információk gondatlan vagy véletlen elvesztése vagy kikerülése ellen védenek tartalomellenőrzési technológiák használatával”. A jelentésben a Gartner a következőt mondja: „Régóta hiszünk abban, hogy ezen a piacon a végső cél az integrált hálózati, végpont- és felderítési szolgáltatások megteremtése úgy, hogy ezeket egy központi felügyeleti konzolról lehessen vezérelni, ahonnan szétosztható az irányelvek konzisztens készlete és amely használható háttér-munkafolyamatot biztosít a riasztáshoz és az irányelv-sértések következményeinek enyhítéséhez.”

„Azt gondoljuk, hogy az adatvesztés-védelmi mágikus négyzetbe sorolásunk jövőképünk teljességét tükrözi, és bizonyítja, hogy képesek vagyunk olyan megoldásokat nyújtani, amelyek holisztikus megközelítéssel fogják át az adatok védelmével kapcsolatos tevékenységeket”  mondta Dennis Hoffman, a Data Security Group alelnöke és vezérigazgatója, valamint az RSA stratégiai igazgatója. – „Továbbra is serényen dolgozunk DLP-ajánlataink tökéletesítésén: jelentős bővítésekkel dobtuk piacra a múlt hónapban bejelentett 6.0-ás kiadást, elkezdtük az integrációs fejlesztéseket az összes adatbiztonsági termékünknél, illetve olyan iparági vezetőkkel működünk együtt, mint a Cisco – hogy ügyfeleink infrastruktúrájuk szerves részeként használhassák az érzékeny adatok felderítését, figyelését és használati irányelveinek kikényszerítését, függetlenül attól, hogy az adatok hol találhatók, merre és hogyan továbbítódnak.”

Az RSA adatvesztés-védelmi termékcsomagja (RSA DLP Suite) úgy készült, hogy biztosítsa az adatvédelmi irányelvek egységes, zökkenőmentes összehangolását a teljes szervezetnél; használatával felderíthetők és figyelhetők legyenek az érzékeny adatok és alkalmazni lehessen a megfelelő kikényszerítési mechanizmusokat az informatikai rendszer egészében található érzékeny adatok védelmére. A DLP Suite elemei az RSA DLP Endpoint, az RSA DLP Network és az RSA DLP Datacenter. A termékcsomag általános felügyeletét az RSA DLP Enterprise Manager látja el.

A Gartner, Inc. „Mágikus négyzet” (Magic Quadrant) eszköze egy adott piaci terület gyártóit jövőképük teljessége és a megvalósítási képesség alapján pozícionálja.A jelentés szerint „A DLP-piac vezetői jól megértették az ügyfelek igényeit és átfogó hálózati, feltérképezési és végpont-szolgáltatásokat kínálnak”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.