Újabb támogatás autósoknak

Egy praktikus hordozható navigáció a Panasonictól

A Panasonic bejelentette a Strada CN-GP50N hordozható navigációs rendszer európai piacra dobását. Maga a Strada elnevezés az út, utca jelentésű olasz szóból származik, olyan új irányzatot jelölve az autós navigáció területén, amely az ember, a jármű és az utak közti kapcsolatra helyezi a hangsúlyt.

2008.05.20 09:17ma.hu

A CN-GP50 5” (12,5 cm) széles, érintőpanellel és grafikus felhasználói felülettel (GUI) ellátott kijelzője kiemelkedően praktikus és jól látható. Hangvezérlési funkciója vezetés közben is lehetővé teszi az úti cél megadását, anélkül hogy az utazás biztonsága ezzel veszélybe kerülne.

Az utazás biztonságát segíti elő a Bluetooth kihangosítója is, mellyel könnyedén telefonálhat miközben telefonja a táskájában vagy a zsebében van. A vezetést az is segíti hogy ha olyan kereszteződéshez közeledik, amelynél be kell kanyarodnia, a kijelzőn narancssárga szín jelöli a számára megfelelő sávot, és hangnavigálás figyelmezteti erre. Ilyen módon még ott is, ahol először járunk felkészülten végezhető el a sávváltás, utolsó pillanatban történő kapkodás nélkül.

A hangnavigálás 21 nyelven lehetséges, és 37 ország térképét tartalmazza az adatbázis. Ha pedig a GPS-adatok vételét például magas épületek vagy hegyek akadályozzák, a GPS Asszisztencia funkció egyéb hozzáférhető információk alkalmazásával pótolja azok hiányát. Ezáltal a jármű pozíciója nyomon követhető marad a navigációs rendszer kijelzőjén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.