Tömegek a weben

Webvilág: a csipogás a nép hangja Indonéziában

Indonéziában használják legnagyobb arányban a Twittert világszerte annak ellenére, hogy a 15 és 49 év közötti indonéz lakosságnak mindössze 21 százaléka rendelkezik internet-elérhetőséggel - adta hírül a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.

2012.02.17 13:46MTI

A portál szerint a délkelet-ázsiai szigetország egyben a harmadik legnagyobb Facebook-felhasználónak számít, ahol a 240 milliós lakosságból mintegy 40 millióan vannak jelen a szóban forgó közösségi portálon. A Socialbaker közösségi médiafigyelő hírportál tavalyi felmérése szerint azonban Indonézia az Egyesült Államok után a második helyen áll ebből a szempontból.

Az indonéz Facebook- és Twitter-felhasználók a tisztességtelen kormányzati tisztségviselőket zavarba ejtve számos visszaélés ellen felemelték szavukat az interneten, valamint segítettek a vállalkozásoknak termékeik értékesítésében.

Jó példa erre a mostantól Facebookról is elérhető Angry Birds című népszerű számítógépes játék, amelynek indulását a világhálón a Rovio vállalat Jakartában jelentette be.

Henri Holm, a vállalat ázsiai alelnöke hangsúlyozta: Jakarta a közösségi média fővárosaként a legjobb helyszínválasztás volt erre. A GlobalWebindex tavalyi felmérése szerint a 17 500 szigetből álló Indonéziában az internet-felhasználók közel 80 százaléka használja a közösségi felületeket; a Fülöp-szigeteken 79 százalék, Malajziában 73 százalék, jóval megelőzve az Egyesült Államokat (55 százalék) és Nagy-Britanniát (48 százalék).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.