Közösségi portálkodás

Nem fárad bele a Facebookba az egyszeri

Nem fáradnak bele a Facebookba azok, akik régóta - 2004-es megalapítása óta - felhasználói a közösségi portálnak, nem unnak bele a képek felrakásába, a hétvégi programok egyeztetésébe vagy éppen a véletlen gondolatok továbbításába.

2012.02.03 18:40MTI

A Pew intézet az Egyesült Államokban elvégzett telefonos felmérés, illetve 2010 novemberétől a portál adatai alapján arra a következtetésre jutott, hogy a Mark Zuckerberg alapította Facebook a tőzsdére való bevezetés után is hosszabb távon is népszerű maradhat.

A tőzsdére vitel előtt az egyik fő aggodalom az úgynevezett "Facebook-fáradság" volt, a Pew kutatói szerint az aggodalom azonban vélhetően megalapozatlan.

Minél régebben használja valaki a Facebook oldalát, annál gyakrabban nyomja meg a "tetszik" gombot, kommentálja a barátok által feltett tartalmakat, tesz fel meghívókat és tageli (címkézi) a barátait a fényképeken a jelentés szerint.

A felmérésből az is kiderül, hogy minél több Facebook-barátja van valakinek, annál aktívabban vesz részt a közösségi háló életében. A Facebook felhasználói átlagosan 156 569 másik felhasználót érhetnek a barátok barátain keresztül.

"Az emberi tevékenységnek ez a vizsgálata megerősítette a barátság értékével kapcsolatos ősi igazságot" - mondta el Lee Reinie, a Pew internetes projektvezetője.

"A társadalmilag aktívabbak könnyebben megkapják a segítséget és érzelmi támogatást, amire szükségük van".

A felmérést 2255 amerikai felnőtt telefonos megkérdezésével 2010 novemberében végezték. A válaszadókat megkérdezték a Facebookos tevékenységükről, és 269 résztvevőnek a Facebookos adataikat is áttanulmányozták.

A Facebook saját közlése szerint a közösségi portálnak jelenleg 845 millió felhasználója van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.