Egyiptom dobogós

Sheenről csipogott a legtöbbet a Twitter

A twitterezők hivatkozásai idén az egyiptomi helyzetet és Charlie Sheen egy elejtett megjegyzését idézték leggyakrabban - derült ki a Twitter felméréséből.

2011.12.06 22:03MTI

A mikroblog használói úgynevezett "hashtag"-gal kapcsolódnak, vagyis hivatkoznak egy közös témára. A felmérés szerint 2011-ben az "Egyiptom" és a "tigrisvér" volt a két legtöbbet alkalmazott hivatkozás - ismertette kedden a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató honlapja.

Az előbbi a tavaszi egyiptomi forradalommal kapcsolatos témát ölelte fel, utóbbi viszont Charlie Sheen egy megjegyzéséből eredt. A színész sokáig szerepelt a címlapokon, miután viselkedése miatt kirúgták egy népszerű tévésorozatból.

"Tigrisvér csöpög a fogaimról" - kommentálta egy online pletykamagazinnak a róla szóló híreket. Sheen akkortájt lépett fel a Twitterre, és az első 24 órában rekordszámú, egymillió követőt szerzett - emlékezetett a bbc.co.uk.

A mikroblog a legnépszerűbb témákat is rangsorolta. A hírek között Hoszni Mubarak egyiptomi elnök lemondása vitte el a pálmát, az Oszama bin Laden elleni kommandós akció csak a második helyet szerezte meg. A harmadik pedig a japán földrengés és cunami lett a sorban.

A zenei lista élén az ismeretlenségből idén feltűnt Rebecca Black végzett, akinek Friday című száma a YouTube-on csinált hatalmas karriert.

"A kirajzolódó trendek jól jelzik, hogyan kapcsolja össze a Twitter az embereket a közös érdeklődés alapján" - fogalmazott a mikroblog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.