Symantec Mobil Security Lite

Ingyenes vírusvédelem Android okostelefonokra

A Symantec fejlesztése teljeskörű védelmet nyújt az adatvesztés, lopás és a kártékony programok ellen.

2011.08.18 11:55Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Eddig több mint hatmilliárd alkalmazást töltöttek le androidos telefonokra, így világosan kitűnik, hogy az Android piaca robbanásszerűen növekszik. Ugyanakkor a felhasználóknak ügyelniük kellene a mobiltelefonjuk védelmére, ugyanis a Symnatec legfrissebb internet-biztonsági tanulmánya rávilágított, hogy négyszer több a kifejezetten androidos telefonokat célzó vírusok száma az előző évi adatokhoz képest. Emellett a legújabb Norton-felmérés szerint az Egyesült Államokban a felhasználók 36 százaléka vesztette el, illetve lopták már el a telefonját. Éppen ezért a fogyasztók mobileszközeinek védelme fontosabb, mint valaha.
 
A sárga-fekete vállalat ezekre a kihívásokra reagálva elérhetővé tette a Norton új Mobile Security Lite eszközét. Az androidos okostelefonok számára készített ingyenes biztonsági alkalmazás ötvözi a lopásgátló funkciókat a kártékony programok elleni védelemmel, így a felhasználóknak akkor sem kell aggódniuk, ha készülékük esetleg elveszne, vagy lopás, illetve rosszindulatú program áldozatává válna.
 
„A felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a készülék elvesztése esetén egy SMS elküldésével távolról töröljék a készüléken lévő tartalmat, illetve blokkolják a kéretlen hívásokat vagy üzeneteket. Ezen kívül a Mobile Security Lite automatikusan ellenőrzi a készülékre letöltött alkalmazásokat és elvégzi a biztonsági frissítéseket. Ezekkel az alapvető funkciókkal a készülék és a felhasználó állandó biztonságban van” – mondta Gombás László, a Symantec magyarországi szakértője.
 
Az új Norton termék jelenleg angol, francia, olasz, német és spanyol nyelven érhető el. Azoknak a felhasználónak, akik további védelmi funkciókat szeretnének, lehetőségük van egy éves előfizetés esetén az átfogó megoldást kínáló Norton Mobile Security telepítésére. A kibővített Norton mobilbiztonsági termék lehetővé tesz olyan biztonsági szolgáltatásokat, mint a készülék tartalmának távoli elérése és törlése, kéretlen hívások vagy üzenetek blokkolása, illetve olyan adathalász oldalak letiltása, amelyek a személyes információk vagy pénz lopására specializálódtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.