Időjárás

Befagyott a fekete hattyúknak otthont adó lagúna Argentínában

Tartósan -14 fokot mérnek a térségben, de ettől még életveszélyes a jégre menni.

2024.07.07 21:18ma.hu

A Laguna Blanca Nemzeti Park területén található Laguna Blanca befagyott. Szombat délelőtt -14 fokos hőmérsékletet regisztráltak, a következő napokban is marad a nulla alatti hőmérséklet.

A Laguna Blanca Nemzeti Park (spanyolul: Parque Nacional Laguna Blanca) egy nemzeti park Argentínában, Neuquén tartomány nyugati részén, Zapala városának közelében. A lagúna körüli parkot 1940-ben hozták létre a lagúna és különösen a feketenyakú hattyúk (Cygnus melancoryphus) populációjának védelme érdekében. Területe 112,5 km².

A lagúna a patagóniai sztyeppén található, dombokkal és szurdokokkal körülvéve. Jelentős vízimadár-faunája van, több fajból és nagy számban. A lagúna korábban a patagóniai béka (Atelognathus patagonicus) legnagyobb ismert szubpopulációjának adott helyet, de ezt a behurcolt ragadozóhalak kiirtották; a faj a nemzeti park pufferzónájában található elszigetelt tavakban él.

A lagúna közelében található a történelmileg emberek által lakott Salamanca-barlang, ahol Észak-Patagóniára jellemző sziklafestmények láthatók. A parkban más mapuche és őskori emberi leleteket is találtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.