Időjárás-előrejelzés

Vihar - Riasztást adtak ki hevesebb zivatar veszélye miatt ezekre a járásokra

Hevesebb zivatar kialakulásának veszélye miatt riasztást adott ki néhány magyarországi járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2023.09.24 08:57MTI

Vasárnap napközben elsősorban a Dunától keletre várható zivatarok kialakulása, amelyeket felhőszakadás, viharos széllökés és jégeső kísérhet. A légkör csak vasárnap éjszaka kezd megnyugodni.

Ahogy szombaton, úgy vasárnap is, a Dunántúl keleti részén, illetve a középső országrészben területi átlagban is nagy mennyiségű csapadékra van kilátás. A legtöbb eső egy délnyugat-északkelet tengely mentén várható, hozzávetőlegesen a Pécs-Salgótarján közötti széles sávban. Ebben a sávban a lehulló csapadék mennyisége mindkét nap általában 15 és 45 milliméter közé becsülhető, de lokálisan ennél jóval több, akár 60-70 milliméter is hullhat.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy szombat estétől a Dunántúl nyugati, északnyugati felén, valamint északkeleten az északi irányba forduló szél megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek, és csak vasárnap estefelé várható a szél mérséklődése.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, hogy ahol erős szél várható, a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket vigyék fedett helyre, az autósok pedig lehetőleg ne parkoljanak fák alatt. Ha valakit autóvezetés közben ér el a vihar, lassítson, vagy lehetőség szerint álljon meg, amíg a heves zivatar elvonul. Azt kérik, ha valaki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.