Időjárás-jelentés

Közeleg a tél - itt fagy be Európa, köztük mi is - videó

Masszív hideg jön!

2017.11.27 05:34ma.hu

Teljes havazás várható Európa szerte a következő pár napban, a kontinens fele legalább behavazódik. Jelentős hó esik az alpesi régióban, Franciaország, Németország, Csehország, Szlovákia és Magyarország egyes részein, sőt Skóciában, Norvégiában és Svédországban is, nem beszélve Észak-Spanyolországról.

Hétfőre a front elhagyja térségünket, mögötte kitisztul az ég, sok napsütés várható. A Tiszántúlon várható még zömmel erősebben felhős ég. Jóval hidegebb időre kell készülni a korábbinál. Sokfelé fúj élénk, erős északnyugati szél, de éjszaka legyengül a légmozgás. Hajnalban mindenütt fagy valószínű.
 
Kedden délire fordul az áramlás, előtérbe kerül a párásság és a tartósabb ködmezők, de még van esélye pár órás napsütésnek is. Csapadék legfeljebb a ködből származó szitálás lehet. Reggel országos fagyra kell készülni.

Szerdán a köd mellé magasabb szintű felhőzet is érkezik, melyből délutántól egyre többfelé ered el az eső. Éjjel előreláthatólag hidegfront hoz hidegebb levegőt a Dunántúlra, hatására a csapadék nyugaton és északon havas esőbe, majd havazásba válthat át. Síkvidéken is megvan az esélye hóesésnek!

Csütörtökön nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, de keleten borult marad az ég, ott további, gyenge csapadék, többnyire eső valószínű.

Pénteken kezdetben napsütésre, majd délután dél felől erős felhősödésre van kilátás. Éjszaka kisebb havazás is lehet.

Münchenben már szakadt

Horvátország már így néz ki

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.