Meteorológia

Sok napsütéssel kezdődik az április

Április első napján változékony lesz az időjárás: napsütésre, és 25 Celsius-fokos melegre, de erős szélre, záporokra, zivatarra is készülni kell. Ezt követően viszont sok napsütéssel és várhatóan csapadék nélkül folytatódik az első áprilisi hétvége.

2016.03.31 16:38MTI

Április elsején, pénteken változóan felhős lesz az ég, de több-kevesebb napsütésre mindenütt számítani lehet. Késő délutántól északkeleten szórványosan záporok alakulhatnak ki, egy-egy zivatar is előfordulhat, illetve az északi megyékben másutt is kialakulhat egy-egy futó zápor. Kezdetben a többfelé erős, késő délutántól északkeleten viharos széllökésekre is készülni kell. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Napközben 20-25 fokig melegszik a levegő.

Szombaton sok napsütésre lehet számítani, csapadék nem várható, de néhol még erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 2-7 fok között alakul, főként az Északi-középhegység völgyeiben lehet ennél hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között valószínű.

Vasárnap is többnyire gyengén felhős, napos idő valószínű, csapadék nem várható. Ekkor már csak helyenként élénkülhet meg a szél. A minimumhőmérséklet 1-6 fok között alakul, néhol talajmenti fagy is lehet. A nappali maximumok várhatóan 17-22 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.