Vihar

Ronda idő közelít

Most sem a szebb arcát mutatja a tavasz, de ami szerdától jön..!

2014.05.13 15:55MTI
Freedigitalphotos foto76

Szerdától több napon át jelentős esőzésekre és viharos szélre kell készülni - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A magyarországi időjárást meghatározó ciklon kedden és szerdán a Kárpát-medencétől délre, délkeletre kezd kialakulni. A ciklon hatására szerdán az ország délkeleti harmadán már jelentősebb mennyiségű (10-20 milliméter) csapadék hullik. Emellett kezdetben a Dunántúlon, később északkeleten is viharossá, 60-90 kilométer/órás erősségűvé fokozódik az északnyugati, északi szél.

A ciklon - melynek centruma Erdély térsége felett lehet - tovább erősödik, aminek hatására csütörtökön az ország más részein is intenzív esőzések várhatók. A Dunántúlon és északkeleten pedig már 90 kilométer/óra feletti széllökések is lehetnek.

Pénteken tartós és intenzívebb esőzés leginkább a nyugati és északi országrészben várható. A szél veszít erejéből, de nyugaton még lehetnek 80 kilométer/óra körüli széllökések. A ciklon a hét végére hagyja el térségünket - fejtették ki.

A meteorológiai szolgálat repülésmeteorológiai és veszélyjelző osztálya közleményében azt írta: összességében - a jelenlegi számítások szerint - a lehulló csapadék mennyisége országos viszonylatban 25-70 milliméter között várható, de kisebb körzetekben ennél több is hullhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.