Forma-1

Tisztázták a vádak alól, Christian Horner marad a Red Bull csapatfőnöke

Független vizsgálat indult a brit sportvezető ellen "nem megfelelő viselkedés" miatt.

2024.02.28 19:07MTI

Tisztázták a vádak alól, így Christian Horner marad a Forma-1-es világbajnoki címvédő Red Bull csapatfőnöke.

A Red Bull osztrák energiaitalgyár - az F1-es istálló tulajdonosa - három hete indított független vizsgálatot az ötvenéves brit sportvezető ellen "nem megfelelő viselkedés" miatt. Ezzel a szakmai stáb egyik női tagja vádolta meg őt, de Horner egy több órás meghallgatáson kategorikusan tagadta az állításokat.

A Red Bull csapatfőnöki posztját 2005 óta betöltő Horner irányítása alatt hét egyéni és hat konstruktőri vb-címet nyert a Red Bull, amely tavaly a 22 futamból 21-en diadalmaskodott. Max Verstappen pedig sorozatban harmadik világbajnoki sikerét könyvelhette el, miközben rekordot állított fel azzal, hogy egymás után tíz nagydíjon győzött.

A Forma-1-es idény a hétvégén rajtol Bahreinben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.