Forma-1

Vettel: Verstappen mindent tökéletesen kontrollál

A holland pilóta akár már a jövő heti, Japán Nagydíjon bebiztosíthatja harmadik világbajnoki címét.

2023.09.14 16:05MTI

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint a kétszeres vb-első, és jelenleg is éllovas Max Verstappen tökéletesen kontrollálja a Forma-1-es mezőnyt.

A Red Bull holland pilótája a legutóbbi, Olasz Nagydíjon megdöntötte Vettel csúcsát azzal, hogy sorozatban 10. versenyét nyerte meg.

"Max tehetsége már korán egyértelmű volt, gokartos korában is nagyon magas szinten volt, hihetetlenül sikeres. Gyorsan alkalmazkodott a formaautókhoz, 17 évesen pedig már a Forma-1-ben szerepelt. Kezdetben voltak hibái, de ezekből tanult, a nagy sebessége pedig megmaradt" - fogalmazott a német versenyző.

"Most olyan helyzetben van, hogy mindent kontroll alatt tud tartani, és ezt tökélyre tudta fejleszteni. Imádnivaló, amit csinál, azt pedig saját tapasztalatból tudom, milyen nehéz ilyen sorozatot felépíteni" - mondta Verstappen egymás után aratott futamgyőzelmeiről Vettel.

A holland pilóta akár már a jövő heti, Japán Nagydíjon bebiztosíthatja harmadik világbajnoki címét, miután a szezon eddigi 12 futamából a legutóbbi tizet megnyerte. Csapata, a Red Bull még hibátlan idén, ugyanis a másik két versenyen a mexikói Sergio Pérez diadalmaskodott.

A világbajnokság most hétvégén a Szingapúri Nagydíjjal folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.