Forma-1

Osztrák Nagydíj - Óvást nyújtott be az Aston Martin, változhat a végeredmény

Néhány versenyzőt nem büntettek meg azért, mert nem tartotta be a pályahatárokat.

2023.07.03 08:16MTI

Az Aston Martin istálló óvást nyújtott be a vasárnapi Forma-1-es Osztrák Nagydíj leintése után, a versenybírók pedig befogadták a kérvényt, amely elsősorban arról szólt, hogy néhány versenyzőt nem büntettek meg azért, mert nem tartotta be a pályahatárokat.

A négytagú versenybíróság közleményt adott ki, mely szerint a 71 körös futam alatt kiosztott büntetések tükröződni fognak a végeredményben, amely így még nem tekinthető hivatalosnak.

"Az ellenőrök a versenybíróság rendelkezésére bocsátották a törölt köridők listáját, melynek vizsgálata során kiderült, hogy a pályahatárok be nem tartását számos esetben nem mutatták be a versenybíróknak, akiknek dönteniük kellett volna a büntetések esetleges kiszabásáról. Ezeknek a szabálytalanságoknak egy részét szankcionálni kellett volna, de a nyilvánosságra hozott végeredményben még nem jelentkeztek" - közölték.

A versenyirányításnak több mint 100 törölt körrel kellett foglalkoznia a futam alatt, s most az a feladata, hogy ezeket egyesével egyeztesse a kiszabható büntetéssel, valamint annak alkalmazásával.

Az Aston Martin versenyzői közül a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso hatodikként, a kanadai Lance Stroll pedig tizedikként zárt, a versenyt a címvédő és kétszeres vb-győztes Max Verstappen (Red Bull) nyerte.

Az Aston Martin a csapatok vb-pontversenyében harmadik, hátránya mindössze hat pont az előtte álló Mercedesszel szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.