Megtelt a Hungaroring

Kétszázezren látták a helyszínen a Magyar Nagydíjat

Noha a lengyel szurkolók kiesése miatt sokan aggódtak amiatt, hogy kevesen fognak kilátogatni a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíjra, a jegyeladási adatok nem ezt tükrözik.

2011.08.02 18:27ma.hu

A versenyhétvége négy napján 200 ezren látogattak ki a Hungaroringre, és a vasárnapi futamra 65 ezer jegyet adtak el. A legtöbbet a Red Bull tribünre, ahol tökéletes telt ház volt a futam alatt - írja közleményében a Hungaroring Sport Zrt.

A jegyeladási adatok tükrében kijelenthető, hogy a vártnál sikeresebb volt a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj. Noha sokan attól tartottak, hogy Robert Kubica sajnálatos februári sérülése miatt elmaradó lengyel szurkolók miatt idén alaposan visszaesik majd a magyar verseny nézőszáma, kiderült, szó sincs komoly visszaesésről.

„Tökéletesen megfelelt az előzetes várakozásainknak a versenyhétvége nézőszáma, és úgy érzem, semmi szégyellni valónk nincs az immár véglegesnek mondható számadatok miatt. A csütörtöki bokszlátogatás alkalmával 35, a pénteki két szabadedzésen 45, szombaton 55, míg a vasárnapi futamra 65 ezren látogattak ki a Hungaroringre, azaz pontosan 200 ezer ember volt kíváncsi a négy nap alatt a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj eseményeire” – jelentette ki Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A jegyvásárlási adatokból az is kiderült, hogy a belépők közül a Red Bull tribünre szóló jegyek voltak a legnépszerűbbek a nézők körében. „A célegyenesre ráfordító kanyarnál található Red Bull tribün jegyeit száz százalékosan sikerült értékesíteni, míg a másik két legnépszerűbb hely a nézőtéren a Silver 7 és 8 volt, ahol közel 98 százalékos az eladási mutatónk” – közölte Gazsi Júlia vezérigazgató-helyettes.

A Red Bull tribünre 199, a Silver 7-re a teljes hétvégére 270, vasárnapra 243, illetve a gyermeknek három napra 135, valamint a Silver 8-as lelátórészre 149 euróba kerültek a belépők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.