A G-pont teszi lehetővé a hüvelyi orgazmust

A gyönyör G-pontja létezik, ekográfia van róla

Mégis létezik a G-pont, amelyről mindenki beszél, csak éppen azt tartották eddig, hogy nincsen rá tudományos bizonyíték. Most ezt is megtalálta Emmanuele Angelo Jannini, és egy ekográfiai felvételt is szolgáltatott arról, amit eddig a nőgyógyászat UFO-jának tekintettek.

2010.07.01 18:52MTI

A G-pont, amelyet első leírója, Ernst Grafenberg nőgyógyász után neveztek el, a hüvely különösen érzékeny része, amelyben erős idegvégződés-koncentráció található. A G-pontnak nagy szerepe van a hüvelyi orgazmus kialakulásában. Anatómiailag annak a falnak a megvastagodásáról van szó, amely a hüvelyt a húgycsőtől választja el. "A G-pont létezik, ez teszi lehetővé a hüvelyi orgazmust, függetlenül a klitorisz izgatásától. 

Ez a felfedezés elhallgattatja azt a nem tudományos, hanem politikai indíttatású mendemondát, amely szerint ilyen orgazmus nem létezik, más szóval nem akarja elismerni a behatolás fontosságát a nő élvezetében. Freud azt mondta: az anatómia maga a sors, és valóban a G-pont léte vagy nem léte már a születéskor adott vagy nem adott feltétel
" - magyarázta a professzor a Corriere della Sera című olasz napilapnak. Jelenleg még nincsen tágabb ismeret arról, hogy a nők hány százaléka rendelkezik ezzel a G-ponttal.
 
A Jannini által megvizsgált 20, hüvelyi orgazmust tapasztaló nők többségének azonban megvan. Felvetődik ezután a kérdés, hogy lehet-e kondicionálni. Ismert, mondja Jannini, hogy a nők egymástól eltérő anatómiája függ a szexuális hormonoktól is és ebből a szempontból elemzésre vár a tesztoszteron szerepe. A férfihormonnak, amely a nőknél kellemetlen mellékhatásokkal jár (pl. szőrösödés), lehet meghatározó szerepe a női szexuális élvezet fokozásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.