Tumorral együtt a belső szerveket is kivették

Orvosi bravúrral felérő műtét!

Dr. Tomoaki Kato egy egészen különleges műtétet hajtott végre egy eddig még sohasem alkalmazott technikával egy floridai rákbeteg asszonyon, akiből nemcsak a tumort, hanem az összes belső szervét is kivették.

2008.03.27 08:19medipress.hu

A 63 éves Bookze Zepp hasüregében egy rákos daganatot találtak, amelybe hónapokon belül belehalt volna. Mivel a tumor a hasi főverőeret (aortát) fogta körül az operációhoz fel kellett nyitni a beteg hasüregét, kivették a gyomrát, hasnyálmirigyét, lépét máját és a teljes bélrendszerét.

A szerveket az operáció idejére lefagyasztották, a rosszindulatú daganat eltávolítása utána a szerveket a helyükre rakták. A 15 órás műtétet a Miami Egyetem klinikáján hajtották végre. A rosszindulatú daganat eltávolítása utána a szerveket egyszerűen a helyükre rakták. A japán származású Kato elmondta, hogy most először hajtottak végre olyan műtétet, amelyben 6 szervet vettek ki a beteg hasüregéből a tumor operálhatatlan elhelyezkedése miatt. Zeppben a simaizom rosszindulatú daganatát (leiomiosarcoma) diagnosztizálták, ami igen ritka formája a ráknak.

A műtétet március 4-én végezték el, de csak tegnap beszéltek róla a nyilvánosság előtt is. Az immár rákmentes asszony ugyanis hamarosan elhagyhatja a kórházat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.