Stílusos nő

A hajápolás ABC-je

Hogy milyen a hajunk, az nagyban befolyásolja a rólunk kialakított benyomást - hiába a csinos öltözet, a szép körmök, ha a hajunk elhanyagolt.

2011.03.30 13:55ma.hu

Nem mindenkit dob fel a tény: többségünknek két-három naponta szüksége van hajmosásra. Ez a hajápolás első és legalapvetőbb lépése. Akinek hosszú a haja, tovább tart annak gondozása is, ám ez nem ment fel senkit az alól, hogy rendszeresen ápoljuk fejünk ékességét. A mindig ápolt külsőhöz hozzátartozik a rendezett haj. Egy stílusos nő arra is nagyon hangsúlyt fektet, milyen típusú a haja, és ahhoz milyen hajápoló szerek a legmegfelelőbbek.

A hajmosáson nem érdemes túl gyorsan túl lenni – kivéve, ha nagyon sietünk. Férjen bele egy kis fejbőr-kényeztetés is: masszírozzuk meg mosás közben a fejünket, mert ezzel élénkítjük a fejbőr vérkeringését, és a haj gyorsabban nő majd. Hulló haj esetén különösen ajánlott egy kis masszázs.

Talán hallottunk már róla: szakemberek szerint érdemesebb hígítani a hajsampont, és inkább kétszer mosni hajat vele egymás után, mert a szerek tömény használata nem tesz jót. A sampont, balzsamot mindig bő vízzel öblítsük ki a hajból.

Egy stílusos nő nem elégszik meg a legalapvetőbb hajápoló szerekkel – nem hagyja figyelmen kívül, milyen típusú a haja, és ehhez a típushoz milyen hajápoló szerek a legmegfelelőbbek: a sampon, a balzsam, a hajhabok, lakkok, zselék kiválasztásánál ügyel erre, hiszen a számunkra nem ideális hajápoló szerek nem fognak javítani hajunk minőségén, sőt.

Tudnunk kell például: a hajbalzsam nem arra való, hogy a fejbőrbe masszírozzuk, ettől ugyanis jobban zsírosodhat. Ami a zsírosodásra való, azt persze szükséges is a fejbőrbe masszírozni: ilyen a hajszesz illetve a korpásodás elleni szerek.

Használjunk hajvég ápolót, mert a hajvégek általában könnyen törnek. Különösen, hogy az alapvető formázás után hajszárítóval, hajvasalóval, hajbodorítóval is „nekiesünk” a tincseinknek. A szárítás egyébként akkor a legegészségesebb, ha levegőn történik – ezért ha időnk engedi, hagyjuk magától megszáradni, illetve ha tehetjük, szárítsuk meg a hajunkat odakint a kertben vagy az erkélyen, miközben például olvasunk egy kicsit – melegben gyorsan megszárad kint a haj!

A hajszárítót lehetőleg ne kapcsoljuk a legerősebb hőfokozatra – előnyösebb, ha alacsony fokozaton szárítjuk vele a hajunkat, mert a forró levegő roncsolja a haj szerkezetét.

Ami a hajvasalást illeti, aki rendszeresen alkalmazza ezt, ne feledkezzen meg egy jó hővédő hajápoló szerről sem, amely segít, hogy a tincseket ne viselje meg annyira a vasalgatás. Hajunk védelme, táplálása érdekében érdemes olykor kúraszerű hajpakolást csinálni, illetve beszerezni egy jó hajkefét, mert bizony egy alapos átkeféléstől is csillogóvá válik a haj!

Egy stílusos nő nyáridőben nem hagyja figyelmen kívül azt sem, hogy az erős napfény, az UV sugárzás, valamint az uszodai klór és tengerpart esetén a tengeri só is árthat a hajnak. Ilyenkor célszerű beszerezni és használni a különféle hajpermeteket, fényvédő készítményeket.

A hajat érdemes 8 hetente vágatni egy kicsit – nemcsak formája lesz jobb, frissebbé válik a hajkorona, a vége pedig kevésbé lesz töredezett.

Forrás: egyno.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.