Dobjuk fel a kapcsolatot, mielőtt lapos lesz!

Szervezzenek négyes randikat az unatkozó párok!

A szerelmi kapcsolatok kezdetben általában élvezetesek és izgalmasak,később azonban megszokottá, unalmassá válhatnak. A Wayne Állami Egyetem tanulmánya szerint azok, akik más párokkal is mennek közös találkára, azok kapcsolata általában boldogabb és kielégítőbb

2011.02.23 12:40medipress.hu

Richard B. Slatcher, pszichológus professzor, az egyetem munkatársa a társas-és egészségpszichológia irányában szakosodott. Legutóbbi kutatása arra enged következtetni, hogy a más párokkal eltöltött minőségi idő segíthet javítani a hosszú távú párkapcsolatokon.

Tanulmánya, mely a "Mikor Harry és Sally találkozott Dick-kel és Jane-nel: Párok kísérleti jellegű összeboronálása" címet viseli, nemrég jelent meg a Personal Relationships-ben. 60 párocskát vizsgált kontrollált laboratóriumi körülmények között.

Szerették volna jobban megérteni, hogy miként jön létre a barátság a párok között, és milyen hatást gyakorol a párok gyengéd kapcsolatára. Minden párt egy másik párral raktak egy csoportba, és kérdésekre kellett közösen válaszolniuk. A fele társaság elgondolkodtató kérdéseket kapott, hogy intenzív vita alakuljon ki.

A többiek mindennapi, érzelemmentes témákról beszélgettek. "A tanulmányból kiderült, hogy a "gyors barátság" csoport tagjai sokkal közelebb kerültek azokhoz a párokhoz, akikkel egy csoportba kerültek. Nagyobb valószínűséggel találkoztak velük a kísérletet követő hónapokban. Azt is megfigyeltük, hogy a párok úgy érezték, az új barátság felpezsdítette a párkapcsolatukat is, és sokkal közelebb kerültek a kedvesükhöz." - mondta el Slatcher.

A nehezebb kérdéseket megvitató csoportok több pozitív élménnyel távoztak a találkozóról. Úgy érezték, hogy több újdonságot kaptak ezáltal, más oldalairól is megismerhették párjukat, nem úgy, mint a hétköznapi témákról értekező csoport tagjai.

A gondolkodtató témákról beszélgető párok harmada később is találkozott azzal a párral, akikkel egy csoportban voltak, míg a könnyű kérdések csoportjából senki.

„Ez a tanulmány azt sejteti, hogy a romantikus kapcsolatok kezdenek megszokottá válni, akkor egy másik pár szórakoztató társasága újra fellobbanthatja a régi lángot.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.