Könnyűnek tűnhet, de nem az!

A helyes óvszerhasználat - mik a leggyakoribb hibák?

A férfi óvszerek használata könnyűnek tűnhet, viszont használatuk nem biztonságos, amíg nem használjuk őket helyesen, minden szexuális együttlétkor.

2010.11.03 08:00kamaszpanasz.hu

Ennek hiányában megfertőzheted a partnered egy olyan nemi betegséggel, amelyről lehet, hogy nem is tudod, hogy fertőzött vagy. ismét: használj óvszert minden egyes szex alkalmával!

Kutatások viszont azt mutatják, hogy az óvszerek használata koránt sem annyira népszerű, mint amilyennek gondoltuk.

A minnesotai egyetem tanulóin végzett kutatás szerint a fiúk 66%- a és a lányok 59% a használt óvszert, mikor legutoljára került intim kapcsolatba egy másik emberrel.

Az óvszerek használata nem mindig biztonságos, ha helytelenül használjuk őket. ha nem jól használjuk az óvszert, az lyukadáshoz, lecsúszáshoz vezet.

A leggyakoribb hibák

1; Leggyakoribb hiba az, ha az együttlét közben húzzuk fel az óvszert. Az óvszert mindig szex előtt kell felhúzni.

2; Ha helytelenül, nem a használati útmutató szerint húzzuk fel az óvszert.

3, Ha lehúzzuk az óvszert , míg tart az erekció.

4; Orális szex után cseréljünk óvszert, ha utána folyatni akarjuk a vaginális szexet.

5; A nemi szervek egymáshoz érése előtt fogjuk le a kis zsákot az óvszer végén, és lefelé görgetve húzzuk fel az óvszert a péniszre.

6; Az óvszert, csak erekció közben lehet felhúzni.

7; Az ejakuláció, avagy magömlés után óvatosan távolítsuk el az óvszert.

8; Használat után kössünk csomót az óvszer végére, rakjuk bele egy zsebkendőbe, és dobjuk a szemétbe, ahol mások nem férhetnek hozzá!

9; Hogyha használat közben úgy érzed, hogy az óvszer megrepedt, vagy lecsúszott, állj meg és cseréd ki az óvszert egy másikra.

10; Latex típusú óvszerekkel csak víz bázisú síkosító anyagokat használjunk, semmiképpen se olaj bázisút, mert az olaj károsíthatja a latex szerkezetét, így könnyebben kilyukadhat, megrepedhet az óvszer.

Hogyha bármilyen kérdésed van még az óvszerekkel kapcsolatban, nyugodtan tedd fel oldalunkon, ahol orvos szakértők válaszolnak kérdéseidre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.