Macsók figyelem!

Mindig a jófiúké lesz a nő!

Egy új kutatás eredményei szerint a macsó férfiakkal szemben a nők végül legtöbbször mégis a jófiúkat választják.

2010.10.25 08:00medipress.hu

Dr. Tim Phillips és kollégái a Nottingham-i Egyetem Pszichiátriai Intézetén végzett vizsgálataik alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a kedves, előzékeny és kooperatív viselkedésű férfiak alapvetően sokkal vonzóbbak a nők számára.

Noha az él a köztudatban az emberek fejében, hogy a nők alapvetően a macsó típusú férfiakat részesítik előnyben, a brit pszichológusok szerint ez téves vélekedés.

Az olyan személyiségjegyek, mint az önzetlenség vagy az altruizmus ugyanis azért váltak valószínűleg a genetikai felépítésünk részévé, mivel vonzóak voltak a potenciális párok számára.

Ennek következtében, ahogy az emberi evolúció zajlott, a legerősebb és legfittebb férfiakról a nők párválasztási preferenciája áthelyeződött a figyelmes és az utódok felnevelésében segítőkész férfiak felé.

Az emberi agy növekedésével az utódok felnevelése sokkal erőforrásigényesebb feladattá változott, így őseink számára kiemelt fontosságúvá vált, hogy olyan párkapcsolatok jöjjenek létre, amelyek az utódok túlélését és szaporodásra képes korba érését biztosítja - állítják a brit tudósok.

Vagyis, Dr. Phillips és kollégái szerint az altruizmus a kiválasztás eredményeként fejlődőtt ki az emberekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.