Zabálás lesz vége
Az idei február sem múlik el torkoskodás nélkül
Idén február 18-án is érdemes ellátogatni kedvenc éttermünkbe, vagy akár új ízek felkutatására indulni az ország különböző régióinak vendéglőibe - hívták fel a figyelmet a nagysikerű Torkos Csütörtök szervezői a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten, ahol egyúttal a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny Rozmaring-díjjal jutalmazott éttermeinek vezetői is átvehették kitüntetéseiket.
2010.02.04 16:19MTI2010-ben, a Fesztiválok Évében is folytatódik a Torkos Csütörtök hagyománya. Az immár ötödik éve hatalmas népszerűségnek örvendő rendezvény idén február 18-ára esik. A sajtótájékoztató napjáig összesen 1170 étterem csatlakozott az akcióhoz, amelynek lényege, hogy a hamvazószerdát követő napon a vendéglők az a la carte kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a vendégeik számára - mondta el Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.
A tömeges asztalfoglalások miatt azonban idén már egyre több étterem döntött úgy, hogy egészen szombatig meghosszabbítja az akciót. Azok a vendéglátóipari egységek, amelyek részt akarnak venni a programban, egészen február 15-ig regisztrálhatnak a www.menjunkenni.hu internetes oldalon.
A tavalyi évben mintegy 1300 éttermet és 230 ezer vendéget mozgósító akció célja többek között a magyar konyha népszerűsítése, és az ország különböző régióinak gasztronómiai bemutatása. Ennek megfelelően az eddig csatlakozott éttermek 26 százalékát a budapesti, 74 százalékát a vidéki vendéglátóhelyek teszik ki. A siker érdekében idén a nagykereskedők és az éttermi beszállítók is részt vesznek a kampányban, és különböző kedvezményeket biztosítanak a mára védjeggyé vált torkos matricával rendelkező éttermeknek.
A január 13-ig regisztrált vendéglők névsorát többek között a Népszabadság február 4-i mellékletében, illetve a MT Zrt. januárban megjelent, Itthon otthon van című turisztikai mellékletében böngészhetik az érdeklődők. A Torkos Csütörtök persze nem csupán az egyetlen olyan kezdeményezés, amely a hazai bor és gasztronómiai lehetőségek népszerűsítését szolgálja - mondta Niklai Ákos, az MT Zrt. elnöke.
A májusi Nyitott Pince-napokon például országszerte mintegy 150 borospince várja kedvezményes, vagy akár ingyenes borkóstolókkal a látogatókat, illetve a Márton-napi Libatour, és a külföldi gasztronómiai lapok képviselőinek szervezett itthoni tanulmányutak is mind a magyar konyha és ízvilág népszerűsítését szolgálják. Az ételkínálat mellett persze, fontos a kulturált, vendégbarát étteremkép kialakítása is.
Az 1994 óta létező Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny vendéglátóiparban tevékenykedő nyerteseit így 2006 óta az úgynevezett Rozmaring-díjjal jutalmazza az MT Zrt. A 2009-es elismeréseket Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára adta át.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 10:09 Repülő zuhant lakóházakra Kaliforniában - a pilóta életét vesztette
- 8:15 Fizikusok fejtették meg a rózsaszirom ikonikus formájának titkát
- 6:45 Itt a csontgyűjtő hernyó - falánk kis lény a rémálmokból
- 22:05 El Cono - rejtélyes piramis az Amazonas mélyén
- 20:04 Kós Hubert simán nyert 200 méter háton Floridában
- 18:02 Trump pápaként? - AI-generált képpel és kijelentéseivel kavart vihart az amerikai elnök
- 16:01 Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06