Bódító parfüm

A nyugtató narancsillat

Kevésbé agresszívek és kevesebbszer mennek ölre egymással a bebörtönzött veszélyes bűnözők Hollandiában, ha narancsillatot éreznek - mutatta ki egy új tanulmány.

2008.02.21 06:52MTI

Egy négy héten keresztül végzett vizsgálatból kiderült, hogy a nehézfiúk, köztük kábítószer-élvezők sokkal nyugodtabbak és jobban kezelhetők, ha a börtöncellák légkondicionáló rendszerén keresztül parfümöt keringetnek - közölte a rotterdami rendőrség.

A verekedések a cellákban drámaian csökkentek és tíz százalékkal kevesebb nyugtatószert használunk - idézte Herma Heestert, a holland rendőrség illetékesét a The Daily Telegraph brit lap. Rotterdamban az egyik legmagasabb a bűnözés aránya Hollandiában, a letartóztatások több mint felét kábítószer hatása alatt elkövetett erőszakcselekmények miatt rendelik el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.