Világrekorderek a japán nők - az életkorukkal

Hosszú életkor: egészséges életmód és szigorú higiénia a titkuk!

Egyre tovább élnek a japánok: a nőknél a születéskor várható élettartam 86,05 év - ami világrekord -, a férfiaknál pedig 79,29 év.

2009.07.17 18:44MTI

A nők átlagos élettartama 22 nappal, a férfiaké pedig 37 nappal nőtt tavaly 2007-hez viszonyítva - derül ki a tokiói egészségügyi minisztérium által közzétett 2008-as statisztikai adatokból. A férfiak esetében a születéskor várható átlagos élettartam tekintetében az izlandiak a világrekorderek 79,4 évvel (2007-es adat). Az egészséges táplálkozásnak és a szigorú higiéniának köszönhetően Japánban él a világ egyik legidősebb népessége.

Az alacsony születési arányszám és hosszú életkor azonban súlyos társadalmi-demográfiai válsággal fenyeget. Egyre csökkenő számú aktív népességnek kell eltartania a növekvő számú nyugdíjast, amire sem az infrastruktúra, sem a vállalatok, sem az emberek nem készültek fel. A japánok több mint 20 százaléka 65 évesnél idősebb, és 2050-ig ez az arány várhatóan a duplájára nő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.