Magas vérnyomás és koleszterinszint, cukorbetegség

A rossz házasságban élő nők egészségüket teszik kockára

Egy nemrég végzett felmérés szerint a boldogtalan házasságban élő nők egészségét nagyban befolyásolhatja kapcsolatuk negatív természete.

2009.04.24 08:58medipress.hu

"A rossz házasságban élő nőknek sokkal nagyobb az esélyük a magas vérnyomás, magas koleszterinszint és a cukorbetegség kialakulására, mint a boldog kapcsolatban élőknek" - nyilatkozta Dr. Nancy Henry, a Utah Egyetem kutatója. Dr. Henry kutatása során 276 házaspárt interjúvolt meg, akik átlagéletkora 54 év volt. A kérdések elsősorban az egymás iránt mutatott megértésre, együttérzésre valamint a veszekedések és szexuális aktusok számára vonatkoztak.

Dr. Henry ezek után a házaspárok tagjainak egészségügyi állapotát is megvizsgálta, depresszióra utaló tüneteket keresve. "A vizsgálati adatok szerint a férfiak inkább lelkileg szenvedik meg a rossz házasságot, a nők pedig testileg. Férfiak esetében ugyanis depressziós tünetek formájában jelentkezik a stressz, nőknél azonban testi tüneteket is eredményez, ami egyes esetekben súlyos betegségek kialakulásához vezethet" - nyilatkozta Dr. Henry.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.