Orvostudomány

Orvosi szenzáció: először szült gyermeket szívátültetett nő Magyarországon

A terhesség alatt mindent gondosan megterveztek a kismama szakorvosai, csakhogy a baba hamarabb érkezett a vártnál. Időzített császármetszés helyett spontán szülés lett, ráadásul Budapest helyett Kisvárdán.

2024.04.04 19:15ma.hu

16 évesen, 15 évvel ezelőtt kapott új szívet egy lány, aki most egészséges gyermeknek adott életet. A terhesség alatt mindent gondosan megterveztek a kismama szakorvosai, csakhogy a baba hamarabb érkezett a vártnál. Időzített császármetszés helyett spontán szülés lett, ráadásul Budapest helyett Kisvárdán. A helyi orvosnak egy gyors telefonra volt csak ideje, hogy egyeztessen a kismama kardiológusával. A baba és a mama jól vannak, mindketten otthon pihennek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.