Életmód

Ez a német város a világ szexfővárosa

Köln a melegek Mekkája, ahol "a szex az új vallás" - állítja a Lust Magazine.

2023.05.22 17:03ma.hu

Köln lett a világ szexuálisan legfelszabadultabb városa, a várost a melegbárok és LMBT-rendezvények sokasága egy német magazin által összeállított lista élére repítette.

"Köln világhírű a karneváljáról és a katedrálisáról" - írta a németországi székhelyű Lust Magazine. "De e kozmopolita, toleráns város sok lakója számára a szex az új vallás".

A jelentés szerint Köln 23 éves LMBT-rendezvényével, négy meleg büszkeségfesztiváljával, 17 melegbárjával és 19 szexboltjával a lista élére lőtte magát, a második helyen a kaliforniai West Hollywood áll, az első ötöt pedig Amszterdam, Madrid és Berlin zárja.

"A Rajna menti város a liberalitás és a nyitottság igazi mintaképe, különösen szexuális értelemben, és lakói teljes szívvel fogadják a hasonló gondolkodású látogatókat, akik osztják értékeiket" - írja a magazin. "Ahelyett, hogy ragaszkodna az egyenlőséghez, Köln inkább ünnepli mindenki egyediségét".

A magazin leginkább az egyes városok LMBT-szcénáját értékelte, pontokat adva az egy főre jutó melegbárok, szexshopok és LMBT-rendezvények száma alapján az egyes helyszíneknek. Vizsgálta a melegek és a nem hagyományos szexualitások jogi helyzetét is, díjazva a legengedékenyebb joghatóságokat.

Németországban a meleg párok házasodhatnak, a prostitúció legális, és a németek legálisan, műtét nélkül megváltoztathatják nemüket. Kölnben a város baloldali tanácsának 2010 óta van "LMBT-irodája".

Köln nem mindig élvezte ezt a hírnevet. A város a németországi katolicizmus történelmi központja, és bár a náci párt az 1930-as években nehezen vetette meg a lábát Kölnben, a második világháború után évtizedekig a társadalmi konzervativizmus uralkodott. A közelmúltban a város hatóságait elítélték, amiért a 2015-2016-os szilveszteri ünnepségek során bevándorlók által elkövetett több mint 1000 nemi erőszakra és szexuális támadásra adott lágy válaszlépéseket tettek.

Henriette Reker polgármestert 2020-ban újraválasztották, annak ellenére, hogy felháborodást keltett, amikor a támadások sorozatát követően azt mondta a nőknek, hogy csoportosan utazzanak, és "tartsák magukat távol" az idegen férfiaktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.