Jótékonyság-árverés

Több mint 36 millió forint gyűlt össze a Regőczi Alapítvány két jótékonysági aukcióján.

Az alapítványhoz forduló gyermekek száma mára elérte az 1500-at.

2022.12.11 11:45MTI

Több mint 36 millió forint gyűlt össze a Regőczi Alapítvány két jótékonysági aukcióján, amelyen mintegy 400 tárgy talált gazdára - mondta el Herczegh Anita, Áder János felesége, a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumának elnöke az MTI-nek a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósház szombati jótékonysági árverése után.

"Fantasztikus eredmény, ebből sok gyermeket tudunk támogatni" - hangsúlyozta az októberi után másodikként megszervezett aukcióról. Októberben 222 tételt, a december 10-i aukción 169 tételt kínáltak árverésre, mindkét aukció mintegy 18 millió forintos összleütéssel zárult.

Az októberi és a decemberi aukción licitálni lehetett olyan, többek között nagy értékű ajándékokra, amelyeket Áder János korábbi köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita külföldi útjain és hazai találkozóin kapott az elmúlt tíz esztendőben. A két aukció bevétele a Regőczi Alapítvány munkáját segíti.

Herczegh Anita elmondta: az alapítványhoz forduló gyermekek száma mára elérte az 1500-at. A havi rendszeres támogatás mellett minden gyerek kap karácsonykor 20 ezer forintot, ezt az ajándékot fedezheti ez az összeg.

A jótékonysági aukciókról szólva elmondta: érezhető volt mindkét árverésen, hogy inkább a kisebb értékű tárgyak ára emelkedett nagyobb mértékben, akár húsz-harmincszorosára, a több millió forint értékű tárgyak nehezebben találnak gazdára.

Kiemelte: a szombati aukción a legnagyobb értékű elkelt tárgy az aranyból készült datolyapálma gyöngyfüzérekkel, amelyet 7 millió forintért vettek meg.

Az aukción szinte az összes tétel új gazdára talált, néhány tárgy, amelyet nem vásároltak meg, a galériából még a következő napokban a kikiáltási áron elvihető.

Az árverésen a Ferenc pápától kapott arany medál, amely 1,2 millió forintos kikiáltási árról indult, 1,8 millió forinttért kelt el. Heves licit után 40 ezer forintról 320 ezerre kúszott fel az ára egy Türkmenisztánból való kézi csomózású szőnyegnek.

A tételek közül több élénk licitemelkedés mellett talált új gazdát: a Szingapúrból származó aranyozott sárgaréz paripa kisplasztika ára 24 ezer forintról 110 ezerre emelkedett, a 12 ezer forintról induló japán kerámia tálka 75 ezer forintért kelt el. Egy lengyelországi ajándékszett 12 ezer forintos kikiáltási árról indulva 100 ezer forintig jutott, egy Csehországból való karóra ára pedig 60 ezer forintról 200 ezerre emelkedett. Egy kambodzsai ezüst díszedény 650 ezer forintért, a Katarból származó ezüst dísztál 800 ezer forintért kelt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.