Tévhitek az orális és anális szex területén

Szexábécé - Mítoszok a szexben

Látszólag minden ugyanolyan a szexben, mint évezredekkel ezelőtt. Mégis mindig vannak divatjelenségek, uralkodnak bizonyos szexmítoszok. Jelenleg az orális és anális szex területén uralkodnak ilyen tévhitek és meseszerű ideák. Ilyen a "le kell-e nyelni az ondót" vagy "engedi-e elvenni popsi-szüzességét" kérdéskörök.

2008.11.17 11:20ideal.hu

Az oralitás falrengető mítosza

A pornó teljesen természetessé és elfogadottá tette az oralitás létét. A kéjokozás szájjal, nyelvvel a szex-alapműveltséghez tartozik ugyanúgy, mint a test higiéniája, ami ennek alapfeltétele. (A középkorban, a mosakodás teljes hiánya mellett bizony nem véletlen, hogy nem dívott a jelenség…)

Nemcsak erkölcsi, hanem szociális kérdés is az orális szex. Szinte elvárják a férfiak – de ma már a nők is –, hogy partnerük ezen a területen tökéletesen profi legyen. Nemritkán akár helyettesíti is a közösülést, sokan fő kéjformának tartják. Vannak olyan nők – nem is kevesen –, akik szinte kizárólag csak így tudnak eljutni a csúcsra, másképpen nem sikerül megismerkedniük az orgazmussal. De itt van a téves mitikus elképzelés a férfiak agyában: ha szeret, lenyeli az ondót… (Innen az ondó ízének kérdésköre.)

Ezerszer megfogalmazott tény, hogy a szokásnak semmi köze a szeretethez, szerelemhez, csak egyéni ízlés kérdése, de semmiképpen sem erőltethető!

Néhány infó a témához:

– Az ondó tömény fehérje, ami nagyon tápláló. (Nagy mennyiségben akár hizlal is, de az már tényleg nagy mennyiség…)

– Az ondó mindenféle baktériumot és vírust tartalmaz. Tehát mindenféle bajt, kórságot el lehet vele kapni, így az influenzát, hepatitist és az AIDS-t is.

– Az ondó visszajelzi a férfi táplálkozási szokásait, ezért valóban domináns íze van. (Figyelmes pasi az akció előtt ananászlevet iszik a kedvező íz érdekében…) (Dohányos és erősen húsevő férfi terméke nagyon kellemetlen!)

– Az ondó nem tesz jót a nők arcbőrének, mivel szárít és nem jó pakolás!…

– Az állaga nem teszi kedvelt táplálékká… Ezért tudomásul kell venni, hogy a szaga, íze és állaga miatt sok nő számára hányingerkeltő, ennek okán nem erőltethető.

– A pornószínésznők bizony sohasem nyelik le! Csak úgy tesznek, mintha… Akik ezt a trükköt megszívták (a szó szoros értelmében), azok a hétköznapi nők!

Popsi-bolondéria

Ugyancsak a pornónak köszönhető végtelen népszerűsége. Évtizedekkel ezelőtt még keményen perverziónak számított az, ami mára szinte természetessé vált. A nők több mint 90%-a visszautasította az ilyen irányú kezdeményezést, ezért az – egykor volt – urak nem is nagyon próbálkoztak. Még a prostituáltak sem hagyták, mivel megalázásnak, meggyalázásnak számított. (Egykoron az is a nők teljes lealjasítása és meggyalázása volt, ha a haját levágták rövidre.)

A jog büntette, és erőszaknak minősítette. A pszichológusok az ilyen férfit (sokan még ma is) látensen homoszexuálisnak bélyegezték. Aztán jött a pornó – és tarolt. Ott mindennapivá vált az összes testnyílás élvezetre történő használata, olykor egyszerre… A nézőket kíváncsivá, a férfiakat bátran kezdeményezővé tette. Aztán a nők is rájöttek arra, hogy az anális szex új orgazmusforrás. A férfiaknak is más érzés, mint a hüvelyben. Egyeseknek izgalmasabb, másoknak nem. Ízlések és pofonok…

Nem kívánom újból összefoglalni az anális szex szabályait (ilyen című régi cikkemet ajánlom az Olvasók figyelmébe), de néhány kiemelést tennék:

– Az anális szex nem mindennapi gyakorlatra való. A végbélnyílás végleges kitágulása több mint kellemetlen következményekkel járhat, esetleg néhány év után a tüsszentés is szobatisztasági bajokat okozhat…

– Az anus (végbélnyílás) csak akkor használható szexre, ha előtte higiéniailag teljesen kifogástalan állapotba hozták. (Azaz beöntéssel kimosták a végbélszakaszt.)

– Az anus után a hüvely csak fertőzésveszély figyelembevételével használható! (Inkább ne!) Cserebere tilos!

– Ha izgul valaki, még zabszem sem megy bele… nemhogy más!… Lazítani kell, nem szorítani!

– Az első anális közösülés ugyanolyan fájdalommal jár, mint a szüzesség elvesztése a hüvelyben. Hártya ugyan nincs, de fájdalom van. Erőszakos behatolásnál vérzés is előfordulhat.

– Aranyeresek felejtsék el az egészet… Azt viszont nem kellene elfelejteni, hogy a végbélnyílás nagyon fontos erogén zóna, azaz van helye a szexuális játszadozásban mindkét nemnél. A férfiaknál is! Azoknál is, akik alapvetően egyáltalán nem homoszexuálisok.

Tanács a lányoknak/nőknek: ha a hímnemű partner nagyon erősködik az anális szexet illetően, tegyék ezt kölcsönössé! A férfiaknál ugyanolyan orgazmusforrás, mint a nőknél. Anatómiailag pedig tökéletesen érthető a dolog. De a szabályokat mindkét nemnél ugyanúgy be kell tartani!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.