Csak részben értik mit olvasnak!

Jobban odafigyel a lakosság az élelmiszerek összetételére

A magyar fogyasztók 53 százaléka az utóbbi időben jobban odafigyel az élelmiszerek csomagolásán található, összetevőket és tápértéket feltüntető tájékoztatásra, mint korábban - derül ki az ACNielsen Piackutató Kft. on-line felméréséből.

2008.10.25 08:50MTI

A sajtóközleményből ugyanakkor az is kiderül, hogy a megkérdezettek majdnem fele csak részben érti meg, amit olvas. Vásárlásnál minden ötödik magyar mindig megnézi a csomagolt élelmiszereken, hogy azok mit tartalmaznak, milyen a tápértékük. Ezzel a magyarok érdeklődése valamelyest elmarad a 24 százalékos nemzetközi átlagtól.

Érdekes, hogy bizonyos összetevők jelenlétére a magyarok jobban odafigyelnek, mint a nemzetközi átlag. Míg az élelmiszerek összetételénél az európai fogyasztók leginkább a zsír-, kalória- és cukortartalmat ellenőrzik, addig Magyarországon a legtöbben a tartósítószerek, az adalékanyagok és a színező anyagok felhasználásáról tájékozódnak.

A magyar fogyasztók számára fontossági sorrendben ez után következik a cukor, a kalória, a szénhidrát, a zsír és a rost - állapítja meg az ACNielsen felmérése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.