Fontos a megfelelő ételtársítás

A testkontroll nem egyenlő az éhezéssel!

A testkontroll elveit követők meggyőződése szerint az egészséges táplálkozás titka a megfelelő ételtársításban rejlik.

2008.10.22 10:21ideal.hu

Ha ugyanis nem megfelelően válogatjuk össze a tányérunkon az ételeinket, azok több, mint 8 óráig is ott maradnak a gyomorban, és rothadásnak indulnak. Ez ugyanúgy terheli a májat, mintha alkoholt fogyasztottunk volna. Az ideális az lenne, ha az étel 3 óra elteltével távozna a gyomorból, mert akkor nem kezdene el erjedni, nem indulna el a savasodás, és nem keletkeznének gázok. Ezért úgy kell összeállítani az étrendünket, hogy egyszerre csak egy tömény ételt együnk, és ahhoz ajánlatos nagy víztartalmú ételt fogyasztani. Ez nem jelenti azt, hogy éhezni kell! Például a hús mellé választhatunk cukkinit, brokkolit, zöldsalátát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.