Hallatlan!

Kinyitja az ember fülét az új, magyar-amerikai fejlesztés

A legjobb koncertteremben a legjobb helyet adja a hallgatónak - ez a mottója az új, magyar-amerikai fejlesztésű különleges hangrendszernek.

2015.11.23 11:17ma.hu

Az elmúlt évtizedek legjelentősebb audiotechnikai felfedezését mutatták be Budapesten - hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.  A magyar és amerikai mérnökök által évekig fejlesztett StradiSound high-end hangrendszer képes a zene tökéletes reprodukálására. Ez azt jelenti, hogy egy hanggal együtt csak azok a hangok szólalnak meg, amelyek oda tartoznak, a hangok közt nincs interferencia, a szólamok – például az énekesek, a lábdob vagy a basszus – tisztán hallhatók.

„Szinte kinyílik az ember füle”

Az egyedülálló berendezés arca György Ádám zongorista, aki ázsiai koncertturnéja előtt érkezett Budapestre. A világhírű magyar művész a 180 percnek azt mondta, „szinte kinyílik az ember füle, ahogy ezt a hangrendszert hallgatja”.  A termék mottója, hogy a StradiSound a legjobb koncertteremben a legjobb helyet adja a hallgatónak.

A művész megemlítette azt is, hogy a hét éve kezdődött fejlesztést a zongora kihangosításának a kérdése inspirálta, hiszen ebben a hangszerben a frekvenciák ugyanúgy szeretnek „összeveszni”, mint egy kevésbé jól elképzelt hangrendszerben.

Világszenzáció lehet a találmány

A fejlesztőmunkában különböző hátterű mérnökök vettek részt, ezért, mint ahogy a művész elmondta, az ő közreműködésére csak kismértékben volt szükség, elsősorban a finomhangolásnál.

Arra a kérdésre, a StradiSound világszenzáció vagy vannak versenytársai, György Ádám azt mondta, úgy érzi, "sikerült egy új tortát sütni", vagyis nagyon különleges fejlesztésről van szó.

A StradiSound high-end hangrendszer már kapható a boltokban, Magyarországon is megvásárolható. Óriási siker, hogy két példányra még a bemutató előtt lecsaptak New Yorkból és Szingapúrból – tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.