Négy csecsemő hunyt el Kínában

Szennyezett csecsemőtápszer okozott haláleseteket

Négyre emelkedett csütörtökre a melaminnal szennyezett csecsemőtápszer okozta halálesetek száma Kínában, ahol a hatóságok további 12 embert vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban.

2008.09.18 12:49MTI

A negyedik csecsemő a nyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur autonóm területen halt meg - közölte a helyi kormányzat a honlapján. A Hopej (Hebei) tartományban csütörtökön őrizetbe vett 12 gyanúsítottal együtt összesen 18 embert tartanak fogva a hatóságok a melaminügyben.. Közülük hat személy a mérgező vegyi anyagot árusította a tápszergyártó vállalatoknak, a többiek pedig a szennyezett tejport értékesítették. 

A rendőrség 300 kilogrammnyi gyanús vegyi anyagot, azon belül több mint 220 kilogramm melamint foglalt le - mondta Si Kuj-csung (Shi Guizhong) Hopej tartományi rendőrségének szóvivője, hozzátéve, hogy a hatóságok tíznapos kampányt indítanak a szennyezés mértékének felderítésére. A szennyezett tápszer az eddig közzétett hivatalos adatok szerint 6244 megbetegedést okozott Kína több északi tartományában, több mint 1300 csecsemőt kórházban ápolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.