A védőoltást a házi gyermekorvosoknál kérhetik

Ingyen oltás bárányhimlő ellen a százhalombattai gyermekeknek

Ingyen oltást kaphatnak bárányhimlő ellen a százhalombattai gyermekek, így döntött a Pest megyei város képviselő-testülete - közölte az önkormányzat sajtóreferense szerdán.

2008.09.03 13:58MTI

Tomek Noémi elmondta, hogy a bárányhimlőt okozó vírus rendkívül fertőzőképes, óvoda és iskolai közösségekben különösen gyorsan terjedhet, ezért a szövődmények kockázata miatt a szakemberek ajánlása szerint a tanévkezdéskor célszerű kérni a védőoltást. Egy-egy ilyen ampulla 6.748 forintba kerül, ezt az összeget vállalja át az önkormányzat. 

A városban 2.500 gyermek szülei kapják kézhez azt a levelet, amelyben a polgármester az ingyenes bárányhimlő elleni védőoltásra hívja fel a figyelmet. A védőoltást a házi gyermekorvosoknál kérhetik a szülők - hívta fel a figyelmet Tomek Noémi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.