Hajóján tilos a WC-használat

Sváby: nem lehet az ürüléktől a kikötőkben megszabadulni

Az extévés szerint a balatoni kikötőkben nincs lehetőség arra, hogy a hajósok kiüríthessék a vécétartályt, ezért azt a tó közepén teszik meg - ez okozhatta a múlt heti tömeges fertőzéseket.

2014.06.30 07:29ma.hu

Sváby András szerint a hajótulajdonosok nem tudnak mit kezdeni a vécétartályuk tartalmával. A kikötőkben nincs lehetőségük, hogy szabályosan kiürítsék, így aztán marad a Balaton - magyarázta a tapasztalt balatoni vitorlázó az Origónak.

Az extévés szerint míg ez külföldön alapszolgáltatás, addig a Balatonon egyedül a kenesei magánkikötő képes erre a szolgáltatásra: "Egy hajósnak két lehetősége van: vagy azt csinálja, amit én, megtiltja a WC-használatot a vitorlásán, vagy egyszerűen beleengedi a vízbe a végterméket".

Az Origónak néhány napja küldött be egy vitorlás egy óriási ürülékszőnyegről készült fotót, amit Tihany és Szántód között kapott le. A kép tulajdonosa szerint nem először látni ilyet a Balatonon lebegni, de ekkora felületen még nem láttak ennyi vécétartalmat.

Mint ismeretes, egy hete hasmenés-járvány betegített meg több embert is a Balatonon. Az ÁNTSZ szerint emberi ürülékkel vízbe került calicivírus okozta a megbetegedéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.