A kislány öt és fél hónapot töltött az anyaméhben

Mexikóban életben tartottak egy 475 grammos koraszülöttet

Mexikói orvosoknak sikerült életben tartaniuk egy 475 grammos súllyal született kislányt. Sofia súlya azóta már elérte a 2,9 kilogrammot, és egészségi állapotát jónak minősítették az orvosok.

2008.07.15 07:49MTI

A kislány öt és fél hónapot töltött az anyaméhben. Édesanyjának, a 35 éves Leticia Chaparrónak előtte négy sikertelen terhessége volt, és most is magas vérnyomás miatt kezelték.
 
A felnőtt tenyérnél alig valamivel nagyobb koraszülöttet 90 napig mesterségesen kellett lélegeztetni. A mexikói társadalombiztosítási intézet statisztikája szerint először sikerült egy ilyen kis súllyal született gyermek életét megmenteni. A Sofiáéhoz hasonló súlyú koraszülötteknél nemzetközi összehasonlításban is nagyon csekély a túlélés esélye.
 
A születése utáni 98. napon Sofia súlya 2,1 kilogramm volt, négy hónapos korában pedig már 2,9 kilogrammot nyomott. Bár egészségi állapota jó és stabil, a gyermek fejlődését legalább kétéves koráig állandóan figyelni kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.