A "munkaalkoholizmus" gyors kiégéshez vezet

Érzi a jeleket? Már elkezdett kiégni...

Alulmotiváltak vagyunk a munkahelyünkön? Túlhajszoltnak és alulfizetettnek érezzük magunkat? Valószínű, hogy igen gyorsan haladunk a munkahelyi kiégés felé - állítja egy tanulmány.

2012.03.06 18:53ma.hu

Aki túlhajszoltnak, nem megbecsültnek, alulfizetettnek érzi magát munkahelyén és már a motivációja sem igen tér vissza, hiába várja, az szinte biztos jele a kiégésnek - állapította meg egy spanyol tanulmány.

A kutatók kérdőívet töltettek ki egyetemi alkalmazottak körében - akik különféle területeken dolgoztak -, annak érdekében, hogy a kiégés típusait megkülönböztessék. Íme az eredmény. Három van - felismerjük magunkon valamelyiket?

1. Az "ambíciózus" kiégés

A "munkaalkoholisták" vigyázzanak - ha annyira ambíciózusak vagyunk, hogy már egészségünket és magánéletünket is veszélyeztetjük, a kimerültség hamar kopogtat.

A tanulmány megállapította, hogy azok, akik több, mint 40 órát dolgoznak hetente, hajlamosak már észre sem venni saját szükségleteiket, és csak a munkával foglalkozni, összehasonlítva azokkal, akik csak 35, vagy ennél kevesebb órát dolgoznak hetente.

Megoldás: az egészséget és a magánéletet vissza kell tenni az első helyre! Igen, könnyebb mondani, mint megtenni. De a sűrű napba is be lehet iktatni egy fitness edzést, amely még teljesítőképességünket is felpörgeti a munkában. Vagyis, akár gyorsabban is elvégezhetjük feladatainkat és ezzel több időt tölthetünk a családunkkal.

2. Az "alulértékelt" kiégés

Az ilyen dolgozó nem igazán érzi önmagának magát, és nem teljesedik ki abban, amit csinál. A tanulmány szerint az adiminisztratív munkakörben dolgozókra jellemző leginkább ez a kiégés, összehasonlítva pl. a tanárokkal és a kutatókkal.

Megoldás: ha naphosszat csak Excel táblázatokkal vagyunk elfoglalva, próbáljunk akár ugyanazon munkahelyen belül is valamilyen érdekesebb feledathoz hozzájutni. Igyekezzünk javítani körülményeinken, miközben kezdjünk el másik állást keresni. Még az is lehet, hogy kellemes meglepetés ér bennünket és szeretnénk maradni.

3. A "már mindegy" kiégés

Ennek a kiégésnek a jele, hogy a dolgozó úgy érzi: alig van befolyása bármire. Erőfeszítései feleslegesek, és nem járnak visszaigazolással. A több, mint 16 éve dolgozó emberek hajlamosak erre, összehasonlítva őket azokkal, akik csak 4 éve álltak pl. munkába. ("Tizenhat év, és semmi elismerés?!" Hát ki ne érezné magát rosszul?")

Megoldás: szeretnénk túltenni ezen magunkat, vagy sem? Ez az első kérdés. Igyekezzünk több munkát elvállalni például, amikor mások nyaralni mennek; vegyünk át munkát egy másik osztálytól, hátha ott jobban felfigyelnek erősségeinkre.

Ha azonban úgy érezzük, ez nem vezet eredményre, a munka mellett kezdjük el fejleszteni önmagunkat és derítsük ki, mit is szeretnénk igazán csinálni? Kerüljünk kapcsolatba olyan emberekkel, akik tanácsokat, tippeket tudnak adni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.