Most fejleszd magad és találkozz a barátokkal!

Szinglivigasz: 6 ok, amiért van értelme egyedül lenni

Sok ember szégyellnivaló dolognak tartja az egyedüllétet és a legrosszabb dolognak, ami történhet vele - a legjobban azonban akkor járunk, ha megbékülünk a helyzettel. Ugyanis számos előnye is van.

2012.02.21 16:55ma.hu

Bár sokan félnek tőle és zavaró, szégyenletes dolognak érzik a szingli-létet, legokosabb hasznot húzni belőle. Az egyedüllét ugyanis remek alkalom arra, hogy fejlesszük magunkat, képességeinket, spirituális életünket és foglalkozzunk a többi emberrel.

Íme a nyilvánvaló okok, miért jó egyedülállónak lenni, hogyan használjuk ki ezt a rövidebb-hosszabb időszakot.

1. Erősítsük meg baráti kapcsolatainkat

Különösen igaz, ha a korábbi párkapcsolatunk idején elhanyagoltuk a barátainkat. Fedezzük fel újra a baráti csevejek örömét, a viccelődést, nevetést, a közös programokat. A baráti kapcsolatok megerősítése fontos, hiszen ha szerelem nincs is, a barátok mindig megmaradnak - de csak, ha ápoljuk velük a kapcsolatot!

2. Egy új hobbi felfedezése

Ahhoz, hogy valaki fejlessze magát, felfedezzen magában egy képességet, idő kell. Nyilván ha van párunk, akkor az ilyesmire kevesebb időt szánunk. Használjuk ki a lehetőséget - van-e olyan hobbi, időtöltés, elfoglaltság, amit régóta ki szerettünk volna próbálni? Hát rajta! Az új hobbik, klubok, órák szintén lehetőséget kínálnak új emberek megismerésére.

3. Utazgassunk

Nem kell várnunk arra, hogy legyen párunk, akivel majd elmegyünk egy szép helyre. Vigyünk magunkkal barátnőt, barátokat, de akár egy csoportos utazásra is befizethetünk. Élvezzük a tájat, a helyi ízeket. Ne feledjük, hogy minden úticél új lehetőségeket tartogat - olyan embereket is, akikkel nagyon jól megértjük majd egymást!

4. Élvezzük a kényelmet!

Egy párkapcsolatban nem engedjük el annyira magunkat - most azonban még ezt is megtehetjük. Ücsöröghetünk a tévé előtt hatalmas szőrmepapucsban egy adagjégkrémmel az ölünkben. Senki sem fog ránk furcsán nézni, és megállapítani, hogy a jégkrém-majszolás ilyen formában nem túl szexis.

5. A flörtölés megengedett

Minden mennyiségben. A barátaink még biztatni is fognak egy kis flörtre. Adjunk leckét a többieknek is arról, hogy lehet percek alatt az ujjunk köré csavarni egy pasit! A flörtölés nem bűn, és nem baj, ha a dolognak nincs folytatása. A flört megfelelő eszköz ahhoz is, hogy kiderítsük, milyen emberrel állunk szemben - érdemes-e közelebbről is megismerni.

6. Lehetnek férfi barátaink

Noha nem tilos a férfi barátokkal is tartani a kapcsolatot, a pasink bizony kétkedve nézi ezeket a dolgokat. Párkapcsolat-mentes időszakban ugyanakkor bátran beszélgethetünk, találkozgathatunk a másik nemhez tartozó barátainkkal is, akik egyébként sokszor igen jó tanácsokat tudnak adni pasiügyekben - hiszen maguk is pasik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.