Vesd be a leginkább kalóriaégető zöldségeket!

Zsírtalaníts 7 gyors és könnyű trükkel!

A helyes fogyás egyik legkönnyebb módja, ha megtanulunk szelektálni: az alacsony kalóriás ételek fogyasztása a legjobb módszer a hatékony súlyvesztéshez. Íme néhány tipp.

2012.01.17 16:55ma.hu

Veszítsünk súlyt anélkül, hogy komolyabban megerőltetnénk magunkat, és nehezen betartható diéta segítségével akarnánk fogyni. Jól hangzik? A titok abban rejlik, milyen típusú ételeket eszünk.

Nem kell a kedvenceinket se kihagynunk, ha alkalmazzuk az alábbi ételeket, tele antioxidánsokkal, felpörgetjük a szervezetünk anyagcseréjét valamint az emésztésünket. Használjuk a hatékony fogyáshoz az alábbi 7 gyors fogyás trükköt.

1. Karfiol és zöldbab

Készítsünk ételeket e két finom és rendkívül alacsony kalóriás zöldséggel. Kiváló egytálételek hozhatók össze belőlük, egy kis zsírszegény sajttal megszórva például. Gyorsan fokozzuk az anyagcserénket, extra erőfeszítés nélkül. Használjuk a zsírégető zöldségeket!

2. Lepényhal és édes burgonya

Fogyjunk az egyik leginkább elérhető hallal és köretként együnk hozzá édes burgonyát. A lepényhal Omega 3-zsírsavban gazdag, vitaminokat és fehérjét tartalmaz, melyek igen fontosak a zsírégetési folyamatban. Rizzsel is fogyaszthatjuk a halat.

3. Datolyaszilva

Ez az ízletes, Japánból származó gyümölcs feltölti szervezetünket vitaminnal és antioxidánsokkal. Nem több, mint 70 kalória, eltántorít azonban bennünket a desszert iránti sóvárgástól. A datolyaszilvával igazi energia-bomba salátát készíthetünk.

4. Sárga bab

A párolt sárga babot számos étel mellé fogyaszthatjuk főzelékként. Nem tartalmaz többet, mint 30 kalóriát, és remek a zsírégetésben. Használjuk ki bőséges rosttartalmát, és égessünk kalóriát izzadás nélkül!

5. Sárga paradicsom

A paradicsomok színüktől és összetevőiktől függően különböző mértékben tartalmaznak kalóriát. A sárga paradicsomban csupán 15 kalória van, a pirosban 18. Salátához és teljes kiőrlésű lisztből készített pizzához is kiváló.

6. Gomba

Legyen az étrendünk része az alacsony kalóriás gomba. Ásványi anyagokban és egészséges szénhidrátban gazdag, ráadásul csak 26 kalória.

7. Pomelo

Feltétlenül használjuk a citrusféléket a fogyáshoz. A pomelo 38 kalóriás gyümölcs, amely minden cukros ételt, sütit, tortát, cukorkát könnyedén helyettesít az íze miatt. Éljünk a lehetőséggel!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.