Csaknem halálba itta magát a fiatal diáklány

Tizenévesen literszám nyakalta a vodkát - fél szemére vak a 22 éves lány

Egy vagánykodásra vágyó tizenéves még nincs igazán tudatában, milyen hatással lehet hosszútávon az alkoholfogyasztás az egészségére - Suzi sem törődött vele, aki 11 évesen kezdett el inni. Története sokkoló.

2011.09.17 15:00ma.hu

Elképzelhetetlen mennyiségeket gyűrt le már 12-13 évesen a most s mindössze 22 esztendős angol lány. Suzi Foxot függősége odáig vitte, hogy rendszeresen utcán aludt, ma pedig a fél szemére alig lát.

A fiatal lány, akit az alkohol kis híján teljesen tönkretett, már az iskolában rászokott a rendszeres ivásra barátaival. Sőt, iskola helyett sörözni járt, és cannabiszt szívott a parkban. Nem sok idő telt bele, hogy jelentős mennyiségű vodkát gurítson le naponta, rummal megspékelve. Csakhamar teljesen elveszítette önkontrollját az alkohollal szemben.

Suzi Fox ma és egykor, még az alkohol fogságában - Fotó: SWNS

"Mindent megittam volna, ami a kezem ügyébe kerül - meséli a lány. - Könnyedén leküldtem egy rekesz sört, és egy üveg vodkát naponta".

A legmélyebben akkor volt, amikor kórházba vitték, ugyanis egy ültő helyében 3 üveg vodkának megfelelő adagot fogyasztott el! Ez ötszöröse az egy ember számára javasolt heti (!) alkoholmennyiségnek.

"Hőstettei" következményeképpen a mája feladta a harcot, egy pohár ital elfogyasztása után is úgy megduzzad, hogy a lány úgy fest, mintha 9 hónapos terhes lenne. Fél szemére pedig csaknem teljesen vak lett.

Suzi, aki ma egy tündéri kislány édesanyja, azért osztotta meg történetét másokkal, hogy tisztában legyenek vele, mi lehet az ész nélküli ivászat következménye.

Ő akkor tért észhez, amikor egy reggel úgy ébredt: nem lát a bal szemére. Fogalma sem volt, mi történhetett. Orvoshoz ment, aki szintén nem értette, mi lehet a probléma - Suzi azonban egyre biztosabb volt abban, hogy az alkohol az oka. Bal szemével csupán fényeket és homályos foltokat látott, és nem tudta tartani az egyensúlyát.

Rendszeres kórházba járó lett, ahol az orvosok közölték vele, hogy az alkohol tönkretette a máját. Azt mondták, már halottnak kéne lennie az alkoholmennyiség után, amit az évek során elfogyasztott, és ha folytatni akarja az életét, műtétre lesz szüksége.

Suzi Fox kislányával Rubyval (2) és párjával, Jake Bishoppal (22) - Fotó: SWNS

11 évesen már ivott

Suzi megdöbbentően korán nyúlt a pohár után. Nagymamája halála után, 11 évesen, amikor édesanyjával és mostohaapjával a Dorset-i Sherborne-ba költözött. 13 évesen már lógott az iskolából, parkokban dőzsölt barátaival, sört iszogatott és cannabiszt szívott.

Miután szüleivel összeveszett, egy nevelőotthonban élt. Literszámra fogyasztotta a vodkát, a rumot, kipróbálta a crack-et, a kokant, speed-et, LSD-t és ecstasy-t fogyasztott.

16 éves korától sokszor aludt az utcán, és olyan is megtörtént, hogy egy átbulizott éjszaka után egy fán ébredt fel. Számtalanszor kötött ki a kórházban egy-egy ilyen mulatozás után.

Élete azonban 18 évesen megváltozott. Megismerkedett Jake-kel, a párjával, aki segített neki "észhez térni". Suzi ma egyáltalán nem iszik, együtt nevelik 2 esztendős lányukat, Rubyt.

Az egykori kemény alkoholista ismét tanul, főiskolára készül és azt tervezi, fiatalokkal foglalkozik majd; keserű tapasztalatait is felhasználja, hogy jó útra terelje őket.

Tisztában van vele, hogy kis híján a halálba itta magát. Szeretné tudatosítani a fiatalokban, hogy a piálás egyáltalán nem menő, és rettenetes rongálást visz véghez a szervezetben. "Nem szeretném, ha más szintén elkövetné a csaknem végzetes hibát, amit elkövettem" - mondja a ma boldog édesanya.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.