Talpon maradt

Pecázni a zavarosban - válságban is jön a horgász

Nemcsak, hogy talpon maradt, de látványos növekedést is képes felmutatni a magyarországi horgászturizmus, amely tavaly 10 százalékkal bővült, s az elemzők az idei szezonban is 10-15 százalékos növekedést várnak e területen.

2011.06.10 07:15MTI

Miközben a belföldi horgászati turizmus is egyre nő, látványosan emelkedik az ide látogató külföldi pecások száma, elsősorban azért, mert a nyugati árakhoz képest itt olcsó a horgászat - írta a Napi Gazdaság pénteken.

A felmérések szerint a horgászturisták az átlagnál több éjszakát maradnak, az átlagnál többet költenek, és mivel Európában több mint 26 millió pecást tartanak nyilván, az üzletágban jelentős potenciál van - írta a lap.

A kiskereskedelemben is érezhető volt a horgászat kedvező hatása: forgalom híján nem kellett ilyen profilú boltot bezárni, és tovább nőtt azon kis- és középvállalkozások száma, amelyek különböző csalik gyártására specializálódtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.